Itin traškūs, lengvai marinuoti agurkai - populiariausias užkandis ant bet kokio stalo

Jau 1000 išbandytas ir patvirtintas receptas!

REKLAMA

Sudėtis

  • 1 kg mažų agurkų
  • 1 l vandens
  • 4 skiltelės česnako
  • 1 lapas krienų
  • 1 šaukštas cukraus
  • 2 šaukštai druskos
  • 2 šakelės krapų

Paruošimas

Agurkus nuplaukite, nupjaukite galus iš abiejų pusių, užpilkite šaltu vandeniu ir palikite 1 valandai. Toliau stambiai supjaustykite krienus. Į indą sudėkite žoleles, česnaką ir agurkus.

Paruoškite marinatą: į verdantį vandenį pridėkite druskos ir cukraus, išmaišykite.

REKLAMA

Užpildykite agurkus karštu marinatu. Uždenkite indą ir ant dangčio viršaus uždėkite ką nors sunkaus. Palikite 2 dienas kambario temperatūroje.

Nuplaukite agurkus tekančiu vandeniu. Perkoškite marinatą, užvirkite, nugriebkite putas ir supilkite į iš anksto sterilizuotus stiklainius su agurkais.

REKLAMA

Uždarykite dangtelius, apverskite ir šiltai apvyniokite, kol atvės.

REKLAMA

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].