Įdėkite kietai virtus kiaušinius į sojų marinatą ir išmėginkite naują patiekalą

Jei dažnai valgote įprastus virtus kiaušinius ir mėgstate sojos padažą, labai greitai galite gauti visiškai naują patiekalą! Marinuoti kiaušiniai yra populiarus užkandis Tolimuosiuose Rytuose. Juos galima valgyti su ryžiais, o mėsos tokiam patiekalui nebereikia, nes kiaušiniai būna labai turtingo skonio.

REKLAMA

Vienu metu galite marinuoti tiek kiaušinių, kiek norite. Paruošimo principas yra toks: kiaušiniai turi būti kietai išvirti, po to turi būti nuluptas lukštas. Kadangi jie mirkomi sojos padaže, turite naudoti ne mažą dubenį.

REKLAMA

Pripildykite pasirinktą indą sojos padažu. Sumaišykite jį su vandeniu santykiu 1:1, kitaip sojos skonis bus per daug stiprus ir koncentruotas. Skystis turėtų apsemti maždaug 3/4 kiaušinio. Indo šonai turi būti pakankamai aukšti, kad marinatas apsemtų beveik visą kiaušinį. Pirmiausia jame išmaišykite cukrų – 4 kiaušiniams reikės 50 gramų.

Tada į marinatą įdėkite supjaustytą 1/2 svogūno, 1-2 aitriąsias paprikas, taip pat šiek tiek susmulkintų salierų. Viską išmaišykite ir lengvai sutrinkite ingredientus, kad marinatas būtų sodresnis.

REKLAMA

kiaušinius

Paruoštus kiaušinius dėkite į marinatą ir 2 valandas palaikykite uždengę dangčiu.

REKLAMA

Po kurio laiko kiaušiniai bus prisotinti marinato skonio ir nebebus įprasti kietai virti kiaušiniai. Skanaus!

REKLAMA

kiaušinius

Vaizdo įrašas:

REKLAMA

Marinuoti kiaušiniai puikiai tinka ir su juoda duona, netgi gali būti pagardinti virtais ryžiais – taip jie valgomi Rytuose.

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].