Išbandykite naują garnyrą iš bulvių ir paruoškite jį pagal šį „YouTube“ kanalo receptą. Taip pagardintos ir skrudintos bulvės yra tikras skanėstas!

REKLAMA

Jums reikės:

REKLAMA
  • 700 g bulvių (rinkitės mažesnes)
  • 1 šaukšto druskos
  • 1 svogūno
  • 3 šaukštų sviesto
  • šiek tiek aliejaus
  • 1 skiltelės česnako
  • druskos, raudonėlio ar kitų prieskonių pagal skonį
  • kalendros
  • čili pipirų – neprivaloma.

Gaminimo eiga:

Įdėkite bulves į šaltą vandenį ir įberkite druskos. Užvirkite, tada sumažinkite temperatūrą ir uždenkite dangčiu. Virkite apie 15 minučių.

REKLAMA

Jei turite įvairaus dydžio bulvių, leiskite didesnėms virti dar 3-5 minutėmis ilgiau. Tada patikriname, ar jos yra minkštos ir išimkite.

REKLAMA

Išvirusias bulves nusausinkite ir perpjaukite per pusę.

Svogūną nulupkite ir sutarkuokite su stambia trintuve. Sumaišykite su trintu česnaku. Jei mėgstate aštrius patiekalus, galite įdėti vieną smulkiai pjaustytą čili pipirą.

REKLAMA

Taip pat įberkite druskos, prieskonių pagal skonį ir kapotų kalendrų. Į keptuvę įpilkite šiek tiek aliejaus, įdėkite 2 šaukštus sviesto ir leiskite jam ištirpti.

REKLAMA

Tada suberkite bulves, pagardinkite ir retkarčiais pamaišydami pakepinkite.

Pastumkite bulves į keptuvės kraštus, įpilkite šiek tiek daugiau aliejaus, įdėkite dar šaukštą sviesto ir viduryje pakepinkite svogūną su česnaku (ir čili pipiru, jei norite).

REKLAMA

Sumaišykite ir kepkite dar 5-7 minutes.

REKLAMA

Galiausiai suberkite smulkintus svogūnų laiškus ir pakepinkite dar kelias minutes. Paruošta, galite patiekti!

Linkime gero skonio!

Vaizdo medžiaga:

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].