Puiki ir ypač greitai paruošiama naminė duona, kuri pakyla per 15 minučių ir yra fantastiško skonio.

REKLAMA

Šį puikų receptą radome „YouTube“ kanale.

REKLAMA

Jums reikės:

  • 5 stiklinių miltų, 600-700 g
  • 2 šaukštų cukraus, 30 gramų
  • 2 šaukštelių druskos, 8 gramų
  • 1 šaukšto sausų mielių, 10 gramų
  • 400 ml šilto pieno
  • 4 šaukštų augalinio aliejaus
  • 1 kiaušinio

Gaminimo eiga:

REKLAMA

Miltus sumaišykite su druska ir šaukštu cukraus.

REKLAMA

Šiltame vandenyje sumaišykite mieles ir cukrų.

REKLAMA

Jas supilkite į miltus, dar įpilkite aliejaus ir išmaišykite.

REKLAMA

Sumaišykite tešlą.

REKLAMA

Minkykite ant miltais pabarstyto stalo.

REKLAMA

Tešlą padalinkite į 2 dalis.

Iškočiokite vieną dalį  ir susukite tarsi ritinį.

REKLAMA

Nesusukite iki pat galo.

REKLAMA

Tešlos galą supjaustykite juostelėmis.

REKLAMA

Dabar užlenkite juosteles ant suvynioto ritinio viršaus.

REKLAMA

Perkelkite ant kepimo skardos.

REKLAMA

Uždenkite audiniu ir palaukite 15-30 minučių.

Į dubenį įmuškite 1 kiaušinį.

REKLAMA

Išplaktu kiaušiniu patepkite duoną.

REKLAMA

Kepkite orkaitėje 200°C temperatūroje 25 minutes.

REKLAMA

Taip pat galite paruošti ir antrą tešlos dalį.

Linkime gero skonio!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].