Cukinijų blyneliai: iš lėkštės dings greičiau nei spės ataušti!

Jau pasirodė pirmosios cukinijos, todėl skubame pasidalinti receptu, kurį įvertins net ir patys didžiausi gurmanai.

Jums reikės:

pusės kilogramo cukinijų

2 kiaušinių

1 šaukštelio kepimo miltelių

160 g išsijotų miltų

20 g bulvių krakmolo

350 ml pieno

15 g petražolių

pusės šaukštelio druskos ir juodųjų pipirų

500 g maltos vištienos

didelio svogūno

50 ml vandens

Kaip gaminti?

Blynelių kepimui rinkitės jaunas cukinijas. Jas nulupkite, supjaustykite kubeliais ir susmulkinkite trintuve. Įmaišykite kiaušinius, miltus, krakmolą ir kepimo miltelius.

Viską sumaišykite, kol gausite vienalytę konsistenciją. Supilkite pieną ir vandenį, įdėkite kapotų petražolių, įberkite druskos ir pipirų. Gautą tešlą palikite pastovėti apie 10 minučių.

Supjaustykite svogūną ir susmulkinkite trintuve. Gautą masę įmaišykite į maltą vištieną, įberkite druskos ir pipirų. Pakepkite maltą mėsą, galite įdėti mėgstamų prieskonių.

Į įkaitintą aliejų šaukštu dėkite cukinijų tešlą, apkepkite iš abiejų pusių. Kai blyneliai taps pakankamai iškepę, įdėkite apkepto faršo, o ant viršaus dėkite antrą blynelį. Skanaus!

Cukinijų apkepas: fantastiški pietūs tik iš 3 ingredientų!

Cukinijų apkepas: fantastiški pietūs tik iš 3 ingredientų!

Cukinijų apkepas puikiai tiks pietums, jei norite juos pasidaryti labai greitai. Garantuojame, kad patiekalas patiks visai šeimai.

Reikės:

  • 2 cukinijų;
  • 2 kiaušinių;
  • 5-7 šaukštai miltų;
  • druskos, prieskonių, žolelių, česnako, sezamo sėklų, pomidorų padažo – pagal skonį.

Gaminimas:

Cukinijas sutarkuokite.

cukinijų apkepas

Po to sumaišykite su kiaušiniais, druska, prieskoniais, česnaku, mėgstamomis žolelėmis.

Jei norite, galite pridėti sezamo sėklų. Tuomet palaipsniui barstykite miltus ir maišykite, kol susidarys tirštesnė masė (ji neturi būti skystos konsistencijos). Leiskite masei 10 minučių pastovėti. Į keptuvę įpilkite šiek tiek aliejaus, tolygiai paskirstykite cukinijų apkepo mišinį ir uždenkite dangčiu. Kepkite ant silpnos ugnies, apkepkite iš abiejų pusių.

cukinijų apkepas

Cukinijų apkepas gali būti patiekiamas su įvairiais padažais, salotomis ir, jei norite, į apkepą galite įdėti kitų jums patinkančių produktų.

Sultingi cukinijų kotletai puikiai tiks jūsų vakarienei!

Norėtume pakviesti atkreipti dėmesį į vieną lengvą ir labai skanų patiekalą.

Tie, kurie išbando šį patiekalą, net negali iš karto pasakyti, iš ko jis pagamintas.

Paruoškite šiuos nepaprastai švelnius kotletus savo šeimynai.

Cukinijos ne tik nepablogina kotletų skonio, bet, priešingai, prideda sultingumo ir švelnumo pažįstamam patiekalui.

Kai pati pabandžiau šiuos kotletukus, kitokių nebegaminu!

Cukinijos pyragaičiai su malta mėsa

Ingredientai:

300–400 gramų mėgstamo faršo;

1 vidutinė cukinija;

2 kiaušiniai;

1-2 valgomieji šaukštai manų kruopų;

0,5 arbatinio šaukštelio druskos;

miltų ar džiūvėsėlių;

pipirai, kiti prieskoniai pagal skonį;

kepimo aliejus.

Gaminimas:

Nuplaukite cukiniją ir sutarkuokite. Jei ji jau pernokusi, būtinai nulupkite žievelę ir išimkite sėklas.

Į sutarkuotą cukiniją įpilkite maltos mėsos, kiaušinių, manų kruopų, įberkite druskos bei pipirų ir gerai išminkykite.

Palikite 15 minučių, kad manų kruopos sugertų sultis.

Drėgnomis rankomis suformuokite kotletus, pamerkite juos į miltus ar džiūvėsėlius ir kepkite karštame aliejuje iki auksinės rudos spalvos.

Skanaus!

Naujienos Tavo el. pašte

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].