Cukinijų apkepas: fantastiški pietūs tik iš 3 ingredientų!

Cukinijų apkepas puikiai tiks pietums, jei norite juos pasidaryti labai greitai. Garantuojame, kad patiekalas patiks visai šeimai.

REKLAMA

Reikės:

  • 2 cukinijų;
  • 2 kiaušinių;
  • 5-7 šaukštai miltų;
  • druskos, prieskonių, žolelių, česnako, sezamo sėklų, pomidorų padažo – pagal skonį.

Gaminimas:

Cukinijas sutarkuokite.

REKLAMA

cukinijų apkepas

Po to sumaišykite su kiaušiniais, druska, prieskoniais, česnaku, mėgstamomis žolelėmis.

REKLAMA

Jei norite, galite pridėti sezamo sėklų. Tuomet palaipsniui barstykite miltus ir maišykite, kol susidarys tirštesnė masė (ji neturi būti skystos konsistencijos). Leiskite masei 10 minučių pastovėti. Į keptuvę įpilkite šiek tiek aliejaus, tolygiai paskirstykite cukinijų apkepo mišinį ir uždenkite dangčiu. Kepkite ant silpnos ugnies, apkepkite iš abiejų pusių.

REKLAMA

cukinijų apkepas

Cukinijų apkepas gali būti patiekiamas su įvairiais padažais, salotomis ir, jei norite, į apkepą galite įdėti kitų jums patinkančių produktų.

REKLAMA

Sultingi cukinijų kotletai puikiai tiks jūsų vakarienei!

Norėtume pakviesti atkreipti dėmesį į vieną lengvą ir labai skanų patiekalą.

REKLAMA

Tie, kurie išbando šį patiekalą, net negali iš karto pasakyti, iš ko jis pagamintas.

Paruoškite šiuos nepaprastai švelnius kotletus savo šeimynai.

REKLAMA

Cukinijos ne tik nepablogina kotletų skonio, bet, priešingai, prideda sultingumo ir švelnumo pažįstamam patiekalui.

REKLAMA

Kai pati pabandžiau šiuos kotletukus, kitokių nebegaminu!

REKLAMA

Cukinijos pyragaičiai su malta mėsa

Ingredientai:

300–400 gramų mėgstamo faršo;

REKLAMA

1 vidutinė cukinija;

2 kiaušiniai;

REKLAMA

1-2 valgomieji šaukštai manų kruopų;

0,5 arbatinio šaukštelio druskos;

REKLAMA

miltų ar džiūvėsėlių;

pipirai, kiti prieskoniai pagal skonį;

REKLAMA

kepimo aliejus.

Gaminimas:

REKLAMA

Nuplaukite cukiniją ir sutarkuokite. Jei ji jau pernokusi, būtinai nulupkite žievelę ir išimkite sėklas.

REKLAMA

Į sutarkuotą cukiniją įpilkite maltos mėsos, kiaušinių, manų kruopų, įberkite druskos bei pipirų ir gerai išminkykite.

REKLAMA

Palikite 15 minučių, kad manų kruopos sugertų sultis.

REKLAMA

Drėgnomis rankomis suformuokite kotletus, pamerkite juos į miltus ar džiūvėsėlius ir kepkite karštame aliejuje iki auksinės rudos spalvos.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].