Kur galima panaudoti abrikosų kauliukus? Daugiau jų neišmesite

Abrikosai yra labai sveiki vaisiai. Vasarą norisi jais pasimėgauti už visus metus iš anksto, tačiau, deja, tai neįmanoma. Tačiau, jei abrikosų kauliukų branduolius paruošite, naudingų elementų pakaks iki kitos vasaros.

REKLAMA

Abrikosų kauliukai

Pačiuose vaisiuose yra cukraus, obuolių ir citrinų rūgščių, mineralų ir karotino, kuris suteikia vaisiui šviesiai oranžinę spalvą. Jų cheminėje sudėtyje taip pat yra geležies ir vitamino C, tačiau nedideliais kiekiais. Bet yra daug kalio.

Jei anksčiau, suvalgę sveiką abrikosą, paprasčiausiai išmesdavote nereikalingus kauliukus, tai mes jums pasakysime, kodėl tai buvo veltui. Juk nuo senų senovės jie buvo laikomi gydomaisiais Kinijoje, Persijoje, Indijoje.

REKLAMA

abrikosų

Pavyzdžiui, kauliukuose yra daug tokoferolio, kurį žinote kaip vitaminą E. Todėl sėklos plačiai naudojamos, kuriant maitinamąsias ir drėkinamąsias priemones plaukams ir sausai odai. Patys kaulai pridedami prie natūralių šveitiklių.

REKLAMA

Kauliukuose yra nesočiųjų riebalų rūgščių. Tai yra labai geri augaliniai riebalai, kurių neturėtumėte vengti.

Tiesiog pažiūrėkite, kiek mikroelementų yra paslėpta sėklose, kurias mes tiesiog išmetame! Kompozicijoje yra: kalio, magnio, cinko, natrio, fosforo, geležies, vitaminų PP, A, B, C, F. Taip pat eterinių aliejų ir taninų.

REKLAMA

Beje, patys kauliukų branduoliai turi daug kalorijų, tačiau jų nereikia valgyti dideliais kiekiais. 100 gramų abrikosų kauliukų branduolių yra 520 kcal, t.y. 25 g baltymų, 45 g riebalų, 3 g angliavandenių. Pakankamai maistinga!

REKLAMA

Būkite atsargūs ir nepamirškite, kad per dieną rekomenduojama suvartoti ne daugiau kaip 40 gramų branduolių. Iš tiesų, juose taip pat yra šiek tiek cianido rūgšties. Per didelis kiekis kauliukų gali sukelti diskomfortą.

abrikosų

REKLAMA

Kaip paruošti abrikosų kauliukus žiemai?

Pirmiausia turite įsitikinti, kad turite gerus sveikus kauliukus iš prinokusių abrikosų. Neprinokusių vaisių geriau neimti.

Jums reikia išdžiovinti sėklas, dedant jas į lėkštę, į pintą krepšį ar kitą indą. Svarbiausia, kad jie galėtų gauti gryno oro sausoje vietoje. Jūs galite juos palikti net saulėje, bet tai nėra būtina.

REKLAMA

Šioje formoje idealu juos laikyti ilgą laiką, jų pakaks iki kitos vasaros.

REKLAMA

Lengviausias būdas juos valyti yra toks. Padėkite reikiamą sėklų skaičių ant medinės lentos, tada uždenkite audiniu. Po to galite smogti plaktuku ir nebijoti, kad kieti ir aštrūs fragmentai išsibarstys po virtuvę.

Nuluptus branduolius geriausia laikyti medžiaginiame maišelyje arba stikliniame inde su marlės dangteliu.

REKLAMA

abrikosų

Na, tikimės, dabar jūs gerai pagalvosite, prieš išmesdami tokius sveikus abrikosų branduolius.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].