Gaminant maistą, sunku pagaminti skanų patiekalą be tokio ingrediento kaip svogūnai. Galų gale, svogūnai suteikia patiekalui pikantišką poskonį, kuris leidžia mūsų skonio receptoriams mėgautis malonumu.
Kai kurie nemėgsta svogūnų dėl jų kvapo, tačiau svogūnai yra ne tik skanūs, bet ir naudingi.
Tačiau mažai žmonių žino, kad svogūnai turi daug veislių ir kiekviena iš jų gali lengvai paversti patiekalą į šedevrą arba jį sugadinti.
Geltoni svogūnai
Labai gražios daržovės. Idealiai tinka beveik visiems patiekalams. Jį galima saugiai įmaišyti į salotas, taip pat pridėti prie sriubų. Be to, šis svogūnas yra puikus karamelizacijai. Jis praktiškai neturi jokių trūkumų.
Be to, jį lengva rasti tarp kiekvieno šeimininko atsargų.
Ir turguose, ir parduotuvėse tai yra gana nebrangi daržovė. Taigi jūs galite sau tai leisti.
Raudonieji svogūnai
Šis svogūnas turi ryškų aštrų skonį. Jei nuspręsite padaryti salotas, tada raudonasis svogūnas idealiai tinka šiam tikslui.
Jis taip pat prideda gerą skonį patiekalams, kuriuos reikia kepti. Bet karamelizavimui- ne geriausias pasirinkimas.
Saldūs svogūnai
Idealiai tinka tiems, kurie mėgsta „švelnesnį“ skonį. Tai puikiai tinka daugeliui receptų. Ypač gerai pasireiškia paruoštuose patiekaluose.
Tiesiog dieviškai skanu juos sujungti su pomidorais ir bulvėmis. Jis gali būti valgomas tiek žalias, tiek iškeptas. Tačiau, deja, jis saugomas trumpą laiką ir greitai tampa netinkamas naudoti.
Baltieji svogūnai
Gana aštrus, bet tuo pačiu gana universalus ruošiant įvairius patiekalus. Tačiau jo aštrų skonį geriau šiek tiek sušvelninti. Šis svogūnas turi ploną žievelę ir sukelia stiprų ašarojimą.
Šalotai
Puikiai tinka Azijos patiekalams. Jis turi gana švelnų skonį. Jie yra vadinami „gurmanų česnakai”, nes skonis primena česnakus. Puikiai tinka keptiems mėsos patiekalams. Tačiau tai yra gana brangi daržovė.