Japonijoje mokykliniai pietūs yra kai kas daug daugiau, nei tik paprastas maistas. Šioje Japonijos Saitamos pagrindinėje mokykloje 45 minučių pietų pertrauka yra tokia pat pamoka, kaip ir matematikos ar bet kuri kita. Mokiniai mokyklos darže patys augina bulves ir daržoves. Jie patys vieni kitiems ruošia patiekalus klasėje ir juos pilnai patiekia per šią pietų pertrauką. Jie taip pat mokosi, kaip rūšiuoti šiukšles. Kiekvienas proceso žingsnis yra kruopščiai suplanuotas ir pagrįstas bendradarbiavimu bei tuo, kad tai turėtų būti ir labai linksma. Per šią nufilmuotą pertrauką žuvis buvo patiekiama su kriaušių padažu, bulvių koše ir daržovių sriuba. Visi ingredientai buvo pagaminti nuo pat pradžių šioje mokyklos virtuvėje.

REKLAMA

Tai, kas prasidėjo tik kaip vietinis, informatyvus vaizdo įrašas apie mokyklinius pietus Japonijos mieste, pasklido po visą pasaulį ir pradėjo diskusiją apie mokyklinius pietus kitose šalyse, įskaitant ir JAV. Daugumą žmonių pribloškia mokyklos būdas išnaudoti pietų pertrauką, kad mokiniai vertintų gerą maistą ir sunkų darbą, kurio reikia, norint jį pagaminti.

Ar norėtumėte pamatyti kažką panašaus ir mūsų mokyklose? Atsižvelgdami į supratingumą, kurį rodo mokiniai, ir tai, kiek sužino apie maisto gaminimą ir savo vaidmenį šiame procese, mes tikrai manome, kad tai būtų verta išbandyti. Tik pagalvokite, kaip mokinius gali sudominti maisto gamyba ir kaip tai gali padėti gyvenimo kelyje!

REKLAMA

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].