Ar žmogus susirgs hipertenzija, ar ne, daugiausia priklauso nuo to, ką jis valgo.
REKLAMA
Bet koks maistas, kuriame yra daug druskos, gali sukelti staigų kraujospūdžio šuolį.
Apie tai papasakojo Svetlana Pavličenko.
REKLAMA
Kokie maisto produktai sukelia hipertenziją?
Kaip sakė specialistė, bet koks sūrus produktas gali išprovokuoti kraujospūdžio padidėjimą.
REKLAMA
Traškučiai, įvairūs užkandžiai, konservai, ir t.t. gali būti labai pavojingi.
„Druska sukuria papildomą, nereikalingą naštą širdžiai ir kraujagyslėms“, – aiškino kardiologė.
REKLAMA
Anot jos, ypač atidžiai reikėtų tikrinti, koks druskos kiekis yra pusgaminiuose ir įvairiuose kulinarijos gaminiuose.
„Saugiausia maistą gaminti patiems, o vietoj druskos naudoti prieskonius ir žoleles“, – rekomendavo gydytoja.
REKLAMA
Komentarai:
Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].