Lašiniai – vienas tų produktų, kurio vartojimas sukelia nemažai diskusijų. Tokį maistą dauguma žmonių yra pratę valgyti tik išskirtinėmis progomis, pavyzdžiui, per šventes.

REKLAMA

Lašiniuose yra vitaminų A, E ir D, taip pat seleno, magnio, cinko ir kitų  grožiui bei sveikatai svarbių elementų.

Vis dėlto, svarbu nepamiršti, kad tai – labai kaloringas produktas, todėl jį reikia vartoti saikingai.

REKLAMA

Pakanka 2-3 kartus per savaitę suvalgyti 30 gramų lašinių, kad šis užkandis teigiamai paveiktų plaukų ir odos būklę.

Vis dėlto, svarbu žinoti, kad lašinių jokiu būdu negalima kepti, nes tuomet šiame produkte neliks jokių vertingų medžiagų.

REKLAMA

Apie tai papasakojo gydytoja gastroenterologė Ksenia Bastrakova.

Specialistė pridūrė, kad svarbu atsiminti apie kontraindikacijas.

REKLAMA

Pacientai, kurie serga tulžies pūslės akmenlige ir žarnyno ligomis, šį produktą turės išbraukti iš savo mitybos raciono.

Be to, lašinių negalima valgyti tuščiu skrandžiu, nes tai gali sukelti kasos veiklos sutrikimus.

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].