Tai – veiksmingiausias receptas kosuliui palengvinti vos per kelias minutes: palengvėjimą pajusite tiesiog akimirksniu!

REKLAMA

Kai pajuntame, kad susirgome, dažniausiai keliaujame į vaistinę, kur galima įsigyti vaistų ar papildų simptomams lengvinti.

REKLAMA

Vis dėlto, efektyvių priemonių, padedančių nuslopinti nemalonius simptomus, galima pasigaminti ir savo namuose.

Nepamirškite, kad mūsų močiutės tikrai žinojo veiksmingų receptų, kurie padeda kovoti su peršalimu.

REKLAMA

Ši natūrali priemonė veikia labai greitai ir padeda pamiršti kosulį.

Obuolys, česnakas ir svogūnas

REKLAMA

Jums reikės:

REKLAMA
  • 1 obuolio
  • 1 svogūno
  • 2 česnako skiltelių
  • 1 citrinos
  • 1 valg. š. medaus
  • Stiklinio indo su dangteliu

Kaip gaminti?

Svogūną nulupkite, perpjaukite pusiau ir supjaustykite kubeliais.

REKLAMA

Nuplaukite obuolį, išimkite šerdį ir taip pat supjaustykite kubeliais.

Nulupkite ir susmulkinkite česnako skilteles.

REKLAMA

Susmulkintus ingredientus suberkite į stiklinį indą.

Įdėkite medaus ir įspauskite citrinos sulčių.

REKLAMA

Kruopščiai išmaišykite, užsukite dangtelį  ir leiskite pastovėti mažiausiai 3-4 valandas (laikykite atokiau nuo saulės spindulių).

REKLAMA

Geriausia palikti pastovėti per naktį.

Perkoškite per sietelį į švarų stiklainį ir padėkite į šaldytuvą.

REKLAMA

Kaip vartoti? Suaugusiems – po 1 valgomąjį šaukštą ryte ir vakare, vaikams – po 1 arbatinį šaukštelį ryte ir vakare.

REKLAMA

Šis receptas padeda išvengti gripo ir peršalimo, taip pat greitai palengvina kosulį.

Tai – puikus antioksidantų šaltinis.

REKLAMA

Visą procedūrą galite peržiūrėti prisegtame vaizdo įraše straipsnio pabaigoje.

Lauro lapų sirupas

REKLAMA

Jums reikės:

REKLAMA
  • 1 stiklinės granuliuoto cukraus
  • 1 stiklinės verdančio vandens
  • 1 citrinos
  • 10 lauro lapų
  • 1 valg. š. sodos

Kaip gaminti?

Į dubenį supilkite atvėsusį virintą vandenį ir suberkite lauro lapus.

REKLAMA

Kruopščiai nuplaukite kiekvieną lapą atskirai.

REKLAMA

Nusausinkite ant popierinio rankšluosčio.

Į puodą įpilkite nedidelį kiekį vandens – tiek, kad apsemtų dugną.

REKLAMA

Įberkite 1 stiklinę cukraus (balto arba rudojo).

REKLAMA

Puodą pastatykite ant ugnies ir pakaitinkite jo turinį ant silpnos ugnies.

Maišykite, kol cukrus karamelizuosis.

REKLAMA

Kai ištirpęs cukrus bus vienodos konsistencijos ir auksinės rudos spalvos, įpilkite 1 stiklinę verdančio vandens.

REKLAMA

Gerai išmaišykite, kad cukrus gerai susimaišytų su vandeniu.

Sudėkite lauro lapus ir vėl išmaišykite.

REKLAMA

Puodą uždenkite dangčiu.

Virkite ant silpnos ugnies 3 minutes.

REKLAMA

Praėjus šiam laikui, puodą nukelkite nuo ugnies ir palikite atvėsti.

REKLAMA

Į kitą dubenį įpilkite vandens ir sumaišykite su 1 šaukštu sodos.

Įmerkite į jį popierinį rankšluostį ir kruopščiai nuplaukite citriną.

REKLAMA

Vietoj šio žingsnio citriną taip pat galite nuplikyti karštu vandeniu.

REKLAMA

Nuplaukite ir nusausinkite.

Pusę citrinos supjaustykite griežinėliais, o iš kitos pusės išspauskite sultis.

REKLAMA

Kai sirupas puode atvės, supilkite jo turinį į stiklainį.

Sudėkite citrinos griežinėlius ir supilkite  citrinos sultis. Išmaišykite.

REKLAMA

Užsukite dangtelį. Padėkite į šaldytuvą.

Šį sirupą nuo kosulio vartokite po 1 valgomąjį šaukštą 3 kartus per dieną.

REKLAMA

Svogūnai ir lauro lapai

REKLAMA

Jums reikės:

  • 1/2 kg svogūnų
  • 200 ml vandens
  • 3-4 lauro lapų
  • 250 g medaus

Kaip gaminti?

REKLAMA

Nuimkite viršutinius svogūnų lukštus (galite palikti apatinius). Supjaustykite svogūnus ketvirčiais.

Sudėkite į puodą ir užpilkite vandeniu.

REKLAMA

Suberkite lauro lapus ir pastatykite puodą ant viryklės.

REKLAMA

Lauro lapai neutralizuoja dominuojantį svogūnų aromatą, tačiau tai nėra vienintelis lauro lapų privalumas.

REKLAMA

Viską virkite žemoje temperatūroje maždaug 1 valandą.

Jei reikia, įpilkite vandens, kai jis išgaruos.

REKLAMA

Pasibaigus virimo laikui, nuovirą perfiltruokite per storą sietelį.

Kai skystis atvės, įdėkite 250 g medaus.

REKLAMA

Šį natūralų mišinį supilkite į stiklinį indą, uždarykite dangteliu ir laikykite šaldytuve.

REKLAMA

Vartokite po 2 valgomuosius šaukštus 3 kartus per dieną.

Gerkite šį sirupą 3 dienas arba tol, kol kosulys praeis.

REKLAMA

Jau po pirmos dienos turėtumėte pajusti palengvėjimą.

Svogūnai yra populiarus naminių sirupų ingredientas dėl savo antivirusinių ir antibakterinių savybių.

REKLAMA

Svogūnų sultys gali padėti suskystinti gleives ir padėti lengviau atsikosėti.

Būkite sveiki!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].