Siūlau išbandyti labai įdomią patiekalo su kalafiorais versiją: kepti orkaitėje sūrio padaže.

REKLAMA

Šis patiekalas yra savotiškas kompromisas tarp sveikų daržovių patiekalų ir sočių, sunkių, bet taip skanių patiekalų.

REKLAMA

Šio patiekalo receptas yra panašus į tradicinių makaronų su sūriu receptą, bet vietoj makaronų naudokite žiedinius kopūstus, kurie turi žymiai mažiau angliavandenių.

REKLAMA

Jums reikės:

Žiedinių kopūstų – 1 kg;

REKLAMA

Sviesto – 55 g;

REKLAMA

Kvietinių miltų – 30 g;

REKLAMA

Garstyčių miltelių – 2 šaukštelių (arba 2 šaukštų garstyčių);

REKLAMA

Druskos – pagal skonį;

REKLAMA

Juodųjų pipirų pagal skonį;

REKLAMA

Muskato riešutų – 2 žiupsnelių;

REKLAMA

Pieno – 500 ml;

REKLAMA

Pusiau kieto sūrio – 160 g;

REKLAMA

Petražolių – 3 šaukštų.

REKLAMA

Kaip gaminti:

REKLAMA

Įjunkite orkaitę, kad įkaistų iki 200 laipsnių. Supjaustykite žiedinį kopūstą vidutinio dydžio gabalėliais.

REKLAMA

Žiedus palikus be stiebelių, patiekalas atrodo švelnesnis ir elegantiškesnis, bet galite juos ir palikti.

REKLAMA

Žiediniai kopūstai turi būti virti sūdytame vandenyje 6-7 minutes, kad išlaikytų savo formą, bet taptų minkštesni. Tada vandenį nupilkite, kopūstus sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad išdžiūtų.

REKLAMA

Kol kopūstai verda, galite sutarkuoti sūrį. Norėdami paruošti padažą, ištirpinkite sviestą ant vidutinės kaitros.

REKLAMA

Tada maišant šluotele supilkite miltus. Jie įgaus gelsvai rusvą atspalvį. Įdėkite garstyčių miltelių, šiek tiek juodųjų pipirų, muskato riešutų ir išmaišykite.

REKLAMA

Supilkite pieną ir toliau maišykite padažą su šluotele, kad miltai nesušoktų į gabalus. Po to padažas turi būti pasūdytas.

REKLAMA

Palaipsniui suberkite tarkuotą sūrį, nuolat maišykite. Atkreipkite dėmesį, kad reikia sudėti ne visą sūrį, vieną sauja palikite pabarstyti ant patiekalo prieš kepant.

REKLAMA

Virtus žiedinius kopūstus išdėstyti kepimo inde, kurio tūris yra maždaug 2 litrai.

REKLAMA

Pabarstykite likusiu sūriu ir kepkite 30-35 minutes, kol padažas sukeps, o kopūstų kraštai taps auksiniai. Papuoškite patiekalą su žalumynais ir patiekite.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].