Pagal šį paprastą ir greitą receptą namuose gali paruošti kiekvienas, net neturėdamas desertų gaminimo įgūdžių. Grožis ir nuostabus skonis slypi paprastume, o šis vaisių desertas dar kartą tai įrodo.
REKLAMA
Greitas skanaus vaisių deserto taurėje receptas.
REKLAMA
Jums prireiks:
- 2 x 10 g greitai tirpstančios želatinos
- 100 ml vandens
- 130 g sausainių
- 40 ml pieno
- 250 g minkštos varškės arba grietinės
- 250 g plaktos grietinėlės
- 40 g cukraus pudros
- Apelsinų
- Konservuotų abrikosų
Gaminimo eiga:
REKLAMA
- Į dvi stiklines įpilkite želatinos.
- Užpilkite karštu vandeniu.
- Išmaišykite ir leiskite išbrinkti.
- Dubenėlyje sulaužykite sausainius ir rankiniu mikseriu sutrinkite iki smulkių trupinių.
- Supilkite pieną į sausainius, išmaišykite mentele.
- Rankomis patrinkite sausainius.
- Suberkite sausainių masę į keturis desertinius puodelius ir suspauskite šaukštu.
- Paimkite nedidelį dubenį ir į jį įpilkite varškės arba grietinės.
- Tada į dubenį supilkite grietinėlę ir išmaišykite.
- Suberkite cukraus pudrą, 1 porciją paruoštos želatinos ir išplakite.
- Išpilstykite paruoštą grietinėlę į stiklinaites ant sausainių masės.
- Įdėkite į šaldytuvą.
- Apelsiną supjaustykite griežinėliais ir nulupkite žievelę.
- Išdėliokite supjaustytus griežinėlius į 2 stiklinaites.
- Griežinėliais supjaustykite konservuotus abrikosus ir taip pat išdėliokite vienas šalia kito. (Į likusias dvi stiklinaites)
- Abrikosų sultis (sirupą) sumaišykite su likusia želatinos porcija ir viską supilkite į stiklinaites.
- Desertus laikykite šaldytuve, kol visiškai atvės. O tada patiekite.
Skanaus!
Čia galite pamatyti vaizdo įrašą:
REKLAMA
REKLAMA
Komentarai:
Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].