Nuostabaus skonio suktinukai – tradiciniai kalėdiniai saldumynai, kurie privalo atsidurti ant jūsų šventinio stalo.

REKLAMA

Gardaus šokolado, švelnios grietinėlės ir purios tešlos derinys pavers šį desertą nepakartojama skonio švente.

REKLAMA

Fantastiškas tradicinių paryžietiškų suktinukų receptas.

Jums prireiks:

REKLAMA

Tešlai:

  • 4 kiaušinių baltymų
  • 300 g granuliuoto cukraus
  • 300 g graikinių riešutų

Kremui:

REKLAMA
  • 5 vidutinio dydžio kiaušinių
  • 180 g granuliuoto cukraus
  • 3 šaukštų kakavos
  • 500 g sviesto

Papuošimui (šokolado glaistui)

  • 200 g juodojo šokolado (52%)
  • 100 g kokosų aliejaus

Gaminimo eiga:

REKLAMA
  1. Kiaušinių baltymus pasterizuokite karšto vandens vonelėje.
  2. Suberkite cukrų ir retkarčiais pamaišykite mentele.
  3. Kiaušinių baltymus įkaitinkite iki 72-76°C, tai užtruks apie 10 min.
  4. Karštus kiaušinių baltymus supilkite į gilų dubenį ir plakite elektriniu plaktuvu apie 10 minučių.
  5. Į paruoštą kremą supilkite sumulkintus graikinius riešutus.
  6. Kremo be reikalo ilgai nemaišykite, kad nesuliptų, ir tada įdėkite į specialų konditerinį maišelį (švirkštą).
  7. Skardą išklokite kepimo popieriumi, o tada konditeriniu maišeliu (švirkštu) formuokite norimos formos suktinukus. Pvz.: pasagėlės formos.
  8. Pasirinkite programą su ventiliatoriumi.
  9. Įkaitinkite orkaitę iki 190°C temperatūros.
  10. Kepkite 190°C temperatūroje apie 5–6 minutes.
  11. Išjungę orkaitę šiek tiek praverkite dureles.
  12. Ir dar 10 minučių palikite džiūti.
  13. Į gilesnį dubenį supilkite kiaušinius, cukrų, išmaišykite šluotele ir perkelkite į vandens vonelę.
  14. Kiaušinius įkaitinkite iki 72-76°C, retkarčiais pamaišydami.
  15. Plakite kiaušinių mišinį 15 minučių elektriniu maišytuvu, kol atvės (grietinėlės ir sviesto temperatūra turi būti vienoda).
  16. Į paruoštą kremą įpilkite kakavos ir išplakite.
  17. Plakant pamažu dėkite sviestą.
  18. Kremą sudėkite į konditerinį maišelį (švirkštą) ir paskleiskite ant atvėsusių suktinukų (dekoruokite).
  19. Įdėkite suktinukus į šaldytuvą.
  20. Į dubenėlį sudėkite šokoladą ir supilkite kokosų aliejų. Viską ištirpinkite karšto vandens vonelėje.
  21. Leiskite glaistui atvėsti iki 29°C.
  22. Į glaistą pamerkite tik ant suktinukų esantį kremą ir leiskite gerai nuvarvėti.

Linkime gero apetito!

Čia galite pamatyti vaizdo įrašą:

REKLAMA

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].