Alyvuogių aliejus yra labai naudingas produktas, kurį dauguma šeimininkių naudoja patiekalų gardinimui. Vis dėlto, šis produktas tik labai retai naudojamas kepimui. Nors gana dažnai manoma, kad alyvuogių aliejaus negalima naudoti kepimui, tačiau tai nėra tiesa.

REKLAMA

Patyrę virtuvių šefai teigia, kad alyvuogių aliejų tikrai galima naudoti kepimui, tačiau svarbu laikytis tam tikrų taisyklių. Jei alyvuogių aliejuje kepsite žuvį ar paukštieną, ruošiamas patiekalas pasidengs auksine plutele, o maisto produktų maistinės savybės nebus prarastos. Alyvuogių aliejuje kepta paukštiena ar žuvis bus dar geriau įsisavinama ir nepakenks kūno linijoms.

REKLAMA

Jei norite kepti alyvuogių aliejuje, tam geriausia rinktis sausus ingredientus. Labai svarbu į keptuvę nepilti per daug alyvuogių aliejaus, nes kaitinamo produkto tūris gali šiek tiek padidėti. Taip pat nepamirškite, kad alyvuogių aliejus turi būti karštas, tačiau jis neturėtų rūkti.

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].