Vištienos sparneliai su medumi. Nuodėmės vertas maistas!

Vištienos sparneliai su medumi yra kepami orkaitėje ir užtrunka pakankamai greitai, o svarbiausia – nepaprastai skanu, sultinga ir aromatinga! Vyrams ypač patinka šis patiekalas patinka, tačiau ne tik jiems.

REKLAMA

Jums reikės:

  • vištienos sparneliai – 1 – 1,5 kg
  • sojos padažas – 4 – 6 šaukštai
  • augalinis aliejus – 2 šaukštai
  • medus – 2 šaukštai
  • malta paprika – 2 – 3 šaukšteliai
  • česnakas granulės – 0,5 – 1 šaukštelis
  • maltų juodųjų pipirų – 0,5 šaukštelio
  • druska – 0,5 – 1 šaukštelis

Gaminimas:

REKLAMA

Nupjaustykite vištienos sparnelių smailią dalį, mums jos nereikia. Patį sparnelį perpjaukite per pusę, tada gerai nuplaukite ir nusausinkite.

Paruoškite marinatą: į sojų padažą įpilkite augalinio aliejaus, medaus, paprikos, česnako, pipirų ir druskos, tada gerai išmaišykite iki vientisos masės.

REKLAMA

Supilkite marinatą ant sparnelių, sumaišykite ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių arba daugiau.

Išimkite sparnelius iš šaldytuvo ir sudėkite į kepimo skardą įklotą kepimo popieriumi. Viską pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių 30–40 minučių.

REKLAMA

Vištienos sparneliai su medumi gali būti valgomi tiek šilti, tiek šalti.

Vištienos sparneliai su medumi

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].