Šį skanų patiekalą pagal receptą iš „YouTube“ kanalo labai paprasta paruošti ir jis patiks visai šeimai. Skanios vištienos šlaunelės su daržovėmis iš orkaitės puikiai tiks pietums, tereikia viską sudėti į kepimo skardą ir kepti.

REKLAMA

Jums reikės:

REKLAMA
  • 4 svogūnų
  • 8 vištienos šlaunelių be kaulų ir odelės
  • druskos
  • maltų juodųjų pipirų
  • maltų saldžiųjų paprikų miltelių
  • 2 šaukštų augalinio aliejaus
  • 2-3 paprikų
  • 6 mažų pomidorų
  • 1 morkos
  • 4 skiltelių česnako
  • 3 bulvių
  • 50 ml vandens

Pasirinktinai:

  • čiobrelių ar kitų žolelių pagal skonį

Gaminimo eiga:

REKLAMA
  1. Vištienos šlauneles nuplaukite, nusausinkite ir nuimkite odeles. Jei nusipirkote su kaulais, juos išimkite ir sudėkite į dubenį.
  2. Pabarstykite druska, pipirais, raudonosios paprikos milteliais ir įpilkite nedaug aliejaus.
  3. PATARIMAS: jei mėgstate vištieną su odele, ją palikite.
  4. Rankomis kruopščiai įtrinkite prieskonius ir aliejų, kad prieskoniai tolygiai pasiskirstytų ant mėsos.
  5. Iš paprikų išimkite sėklas ir supjaustykite, taip pat nuplaukite ir supjaustykite pomidorus.
  6. Morkas nuskuskite ir sutarkuokite smulkia tarka, česnaką supjaustykite plonais griežinėliais.
  7. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, ant jos tolygiai sudėkite 3 pusžiedžiais supjaustytus svogūnus (vieną pasilikite) ir tada padarykite vištienos pagrindą iš paprikų, pomidorų ir tarkuotų morkų.
  8. Ant viršaus sudėkite česnako skilteles ir ant kiekvienos daržovių krūvos uždėkite vištienos šlauneles be kaulų, kurias pagal skonį galite pagardinti prieskoninėmis žolelėmis.
  9. Uždenkite sudrėkintu kepimo popieriumi, tada folija ir kepkite iki 200°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes.
  10. Tuo tarpu bulves nuskuskite, supjaustykite pusmėnuliais ir sudėkite į dubenį kartu su nuvalytomis, griežinėliais supjaustytomis morkomis. Pasūdykite, pagardinkite ir sudėkite į riebalais išteptą skardą, kur sumaišykite abu ingredientus ir šiek tiek įpilkite vandens.
  11. Bulves su morkomis uždenkite folija ir kepkite 30 minučių iki 200°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
  12. Likusį svogūną nulupkite, supjaustykite pusžiedžiais. Į keptuvę su aliejumi įdėkite išspaustą česnaką, šiek tiek pakepkite ir tada sudėkite svogūną.
  13. Po 30 minučių atidenkite bulves su morkomis, suberkite pakepintą svogūną su česnaku ir kepkite dar apie 10 minučių.
  14. Iškepusią mėsą galite apibarstyti smulkintais krapais ar petražolėmis, ir galite patiekti.

Skanaus!

Vaizdo įrašo medžiaga:

REKLAMA

 

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].