Paukštienos kotletai pagal šį receptą gaunasi tokie sultingi, kad juos galima valgyti net be garnyro.

REKLAMA

Sudedamosios dalys:

  • Vištienos filė – 1 kg
  • Svogūnas – 200 g
  • Šviežias batonas – pusė kepalo
  • Pienas – 200 ml
  • Česnakai – 2 skiltelės
  • Sviestas – 25 g
  • Kalendra ir petražolės- po 15 g
  • Juodieji pipirai, kalendra – po pusę arbatinio šaukštelio
  • Krakmolas – 1 valgomasis šaukštas.
  • Aliejus
  • Druska – pagal skonį

Paruošimo eiga:

REKLAMA
  1. Batono minkštimą užpilkite 150 mililitrų pieno.
  2. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais ir iki skaidrumo apkepinkite augaliniame aliejuje, tada sudėkite česnaką, sviestą ir prieskonius, troškinkite 5 minutes ant silpnos ugnies.
  3. Vištienos filė kartu su keptu svogūnu ir piene išmirkytu batonu pertrinkite su mėsmale.
  4. Sumaišykite viską iki vientisos masės.
  5. Į masę įmaišykite susmulkintus žalumynus, truputį krakmolo ir likusius 50 mililitrų pieno.
  6. Suformuokite nedidelius kotletukus ir apkepkite juos iš abiejų pusių įkaitintoje keptuvėje.

Gero apetito!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].