Velykinis pyragas. Nepamirškite pasiruošti artėjančioms šventėms!

Velykinis pyragas patiks visiems. Ir nors šiais metais svečiai greičiausiai neturės galimybės įvertinti jo skonio, tačiau namiškiai tikrai apsidžiaugs.

REKLAMA

Velykinis pyragas

Mūsų paprastas velykinis pyragas išsiskiria paprastais ingredientais ir aiškiu, patogiu paruošimu: pirmiausia paruoškite tešlą. Kaip įdarą, mes rekomenduojame naudoti džiovintus vaisius. Bet jūs galite eksperimentuoti su razinomis, apelsino žievele, šokolado drožlėmis. Kai kurie netgi sugeba naudoti riešutus.

REKLAMA

VELYKINIS PYRAGAS

Jums reikės:

REKLAMA

Tešlai:

  • 100 ml grietinėlės
  • 50 ml pieno
  • 15 g cukraus
  • 6 g mielių
  • 150 g kvietinių miltų
Pyragui:
  • 300 g tešlos
  • 4 tryniai
  • 100 g cukraus
  • 200 g miltų
  • 125 g sviesto
  • 0,5 šaukštelio druskos
  • prieskonių
  • 180 g džiovintų vaisių

Gaminimas:

REKLAMA

Paruoškite tešlą: sumaišykite grietinėlę ir pieną, pakaitinkite iki 30 laipsnių temperatūros ir supilkite mieles bei cukrų. Sudėkite išsijotus miltus ir minkykite tešlą. Apvyniokite plėvėle ir padėkite nakčiai į šaldytuvą.

Velykinis pyragas

REKLAMA

Per naktį tešlos tūris padidės. Dubenyje sumaišykite tešlą, trynius, išplaktus su cukrumi, prieskoniais, druska ir viską išmaišykite iki vientisos masės. Taip, gausite pyrago tešlą.

REKLAMA

Minkydami tešlą, į tešlą sudėkite mažus mažus sviesto kubelius, kas 10-15 sekundžių. Šis procesas gali užtrukti apie 10 minučių. Dėl to Velykų pyragas bus minkštos ir elastingos tekstūros.

Velykinis pyragas

REKLAMA

Paimkite tešlą ir padėkite į šiltą vietą ir uždenkite drėgnu švariu rankšluosčiu. Dėl to tešla turėtų padvigubėti. Po dviejų valandų išimkite tešlą ir įmaišykite vaisius. Tada palikite tešlą dar valandą. Tuo tarpu paruoškite popierines formeles 9 cm aukščio ir 11 cm skersmens velykiniams pyragams.

REKLAMA

Tešlą taip pat padalinkite į 3 dalis, kurių kiekvienoje yra apie 300 g. Formoje toks gabalas turėtų užpildyti šiek tiek daugiau nei trečdalį viso tūrio. Palikite būsimus pyragus dar 3 valandas. Tada jų viršūnes sutepkite vandeniu arba pienu. Tai būtina, kad jie nesudegtų.

Velykinis pyragas

REKLAMA

Kepkite Velykinius pyragus 40 minučių orkaitėje, įkaitintoje iki 175 laipsnių. Galite papuošti juos skirtingais būdais: su baltymine glazūra, šokoladu, kai kurie netgi sugeba pritvirtinti skirtingus saldainius ir šokoladinius riešutus. Apskritai, parodykite savo kūrybinę prigimtį!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].