Morkos su sūriu ir česnakais. Gardus užkandis vietoje bulvių!

Yra žmonių, kurie tiesiog nekenčia visų daržovių, išskyrus bulves, ir bando jas pašalinti iš savo meniu. Dažnai galite išgirsti: „Daržovės yra tokios sveikos, ypač morkos, tačiau aš negaliu priversti savęs valgyti. Ką daryti? Kaip teisingai gaminti, kad tai būtų skanu? “

REKLAMA

Morkos

Morkos neturi būti minkšta medžiaga, sukeliančios ne pačias maloniausias asociacijas su maitinimu. Šios daržovės skonis gali būti ryškus ir sodrus. Morkų lazdeles pagardinkite česnaku ir tarkuotu sūriu, patiekalą pagardinkite sausomis petražolėmis, o rezultatas jus maloniai nustebins.

REKLAMA

Morkų lazdelės su sūriu ir česnakais yra skanesnės nei bet koks greitasis maistas.

REKLAMA

MORKOS SU SŪRIU IR ČESNAKAIS

Jums reikės:

  • 2-3 šviežios morkos
  • 0,25 stiklinės tarkuoto kietojo sūrio
  • 1 valgomasis šaukštas česnako miltelių
  • 1 valgomasis šaukštas aliejaus
  • druskos ir pipirų pagal skonį
  • šviežių arba džiovintų petražolių

Padažui:

  • 2 šaukštai jogurto
  • 1 valgomasis šaukštas citrinos sulčių
  • druska, pipirai, česnakai pagal skonį

Gaminimas:

Nuplaukite morkas, jei pageidaujate, nulupkite morkas, tačiau tai nėra būtina.

Morkas supjaustykite į ilgas juosteles. Norėdami tai padaryti, pirmiausia perpjaukite jas per pusę, o tada supjaustykite kiekvieną pusę, laikydami šakute.

REKLAMA

Morkos

Įdėkite morkas į dubenį, įpilkite aliejaus, druskos, tarkuoto kietojo sūrio (arba parmezano miltelių), druskos, pipirų ir česnako miltelių. Petražolės gali būti naudojamos šviežios, labai smulkiai supjaustytos arba džiovintos.

REKLAMA

Išmaišykite pagardintas morkas, kad prieskoniai ir aliejus tolygiai pasiskirstytų morkų juostelėse.

REKLAMA

Morkos

Morkų lazdeles sudėkite į kepimo popieriumi padengtą skardą, palikdami mažą tarpą tarp jų, kad morkos gerai iškeptų.

REKLAMA

Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių, 30–35 minutes, periodiškai apversdami ir tikrindami morkų pasirengimą. Jei šakutė laisvai sminga į morkas ir minkštimas tapo tamsus, o spalva auksinė – užkandis paruoštas.

REKLAMA

Morkos

Padažui geriausiai tinka įprastas jogurtas, be cukraus ar priedų. Į jį įpilkite citrinos sulčių ir prieskonių.

REKLAMA

Palikite morkų užkandžius keletą minučių atvėsti, ir jūs galite juos patiekti prie stalo.

Morkų lazdelės yra labai lengvas užkandis, nuo kurio ypač sunku atsiriboti. O česnakinis padažas juos puikiai papildo.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].