Daržovių kepsneliai be miltų. Patiks ne tik vegetarams!

Kotletai neturi būti tik iš mėsos. Daržovių kepsneliai yra lengvesni ir yra daug sveikesni. Be to, jų skonis fantastiškas, todėl juos valgys visi.

REKLAMA

Jums reikės:

  • 750 g cukinijos
  • 250 g morkų
  • 2 kiaušiniai
  • 100 – 150 g rūkyto sūrio
  • druska, pipirai, česnakai ir žaliosios žolelės pagal skonį
  • aliejus

Gaminimas:

Sutarkuokite cukinijas ir morkas. Apibarstykite druska ir palikite pastovėti 20 minučių, kad cukinija išskirtu sultis. Tuo tarpu sutarkuokite sūrį. Įmuškite kiaušinius į dubenį ir išplakite. Po 20 minučių gerai išspauskite iš daržovių išsiskyrusias sultis.

Daržoves sumaišykite su kiaušiniais, smulkintu česnaku, prieskoniais ir tarkuotu sūriu. Įberkite druskos ir gerai išmaišykite. Kotletus galite kepti orkaitėje arba keptuvėje. Jei juos ruošiatės kepti orkaitėje, naudokite silikoninę keksiukų formelę arba kepimo skardą, padengtą kepimo popieriumi.

REKLAMA

Daržovių kepsneliai

Kepkite įkaitintoje orkaitėje 180 ° C temperatūroje apie 20 minučių. O jei norite juos paruošti keptuvėje, įpilkite šiek tiek aliejaus. Kepkite iš abiejų pusių apie 2 minutes ir galiausiai maždaug minutę po dangčiu. Kai daržovių kepsneliai iškepa, nusausinkite juos popieriniu rankšluosčiu, kuris sugers perteklinius riebalus.

REKLAMA

REKLAMA

Geriausi receptai su keptomis daržovėmis, patiks kiekvienam skoniui!

Keptos daržovės – patiekalas, kuris yra populiarumo viršūnėje kiekvienu metų laiku. 

REKLAMA

Karštas, sultingas ar aštrus, minkštas ar traškus – yra daug būdų, kaip jas pagaminti skaniai ir įvairiai. Surinkome keletą skirtingų, bet nuostbių receptų keptoms daržovėms.

REKLAMA

Daržovės, keptos folijoje

REKLAMA

Šis receptas geriausiai tinka, jei ketinate daržoves sutrinti į košę. Galų gale, šis troškinimo metodas patiks, o daržovės bus minkštos, lengvos ir neperdžiūvę.

REKLAMA

Pavyzdžiui: moliūgai ir morkos, kepti folijoje
Būtinai nuplaukite, nuskuskite ir išvalykite moliūgus ir morkas, įtrinkite juos su sviestu, prieskoniais ir suvyniokite į foliją.

REKLAMA

Kepkite, kol jie suminkštėja ir neleidžia sulčių. Sudėkite į sietą, įpilkite porą lašų apelsinų sulčių arba porą gramų žievelės ir minkštimo.

REKLAMA

Tokios daržovių košės gali būti naudojamos su mėsa arba kaip pyrago įdaras. Naudokite kepant sūrio pyragą, blynus ar verdant uogienes.

REKLAMA

Traškios daržovės

Jos gali būti patiekiamos su mėsa arba kaip atskiras patiekalas. Bet nepamirškite, prie daržovių pagaminti padažo.

REKLAMA

Keptos bulvės su grybais ir moliūgais

REKLAMA

Moliūgus reikia nulipti ir išimti sėklas, supjaustyti kubeliais. Bulvės supjaustyti į keturias dalis, o grybus -per pusę.  Augalinį aliejų, sumaišykite su druska, pipirais ir paprika.  Išspauskite pusę česnako skilteles ir užmarinuokite daržoves šiame aliejuje.

REKLAMA

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių, sudėkite daržoves ant kepimo skardos ir kepkite, kol pasirodys apskrus. Labiausiai tinka su grietinėlės arba pomidorų padažu.

REKLAMA

Daržovių troškinys

Jo privalumas yra tai, kad daržovės sugeria kitų daržovių skonį, susimaišo su prieskoniais ir sukuria pilnavertį patiekalą.

REKLAMA

Užkepėlė su pomidorų pasta

REKLAMA

Jums reikės:

1 paprikos

REKLAMA

1 cukinijos

REKLAMA

1 baklažano

REKLAMA

3 bulvės

REKLAMA

šiek tiek aliejaus ir prieskonių

REKLAMA

pora šaukštų pomidorų padažo

REKLAMA

česnako skiltelės

REKLAMA

Pirmiausia, mes nuplauname visas daržoves, supjaustome jas plonomis, bet plačiomis juostelėmis ir marinuojame. Marinatas pagamintas iš česnako, prieskonių ir augalinio aliejaus.

REKLAMA

Tuo tarpu įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių, sutepkite nedidelę formą aliejumi. Daržovės turi būti išdėstytos apskritimu – nuo krašto iki centro, pakaitomis, bulvės, paprika, baklažanai ir cukinijos.

REKLAMA

Padarykite vieną apskritimą, tepkite pomidorų pasta. Kitas ratas, pomidorų pasta – ir tt tol, kol užpildysite formą. Kepkite keptuvę, kol viršus apsitrauks ryškia auksine pluta, valgykite, kol dar yra karštas.

REKLAMA

Įdarytos keptos daržovės

REKLAMA

Kitas būdas kepti daržoves, tai jas įdaryti. Juo gali tapti įvairūs grūdai, sūris, kitos daržovės, makaronai, mėsa, kiaušiniai.

REKLAMA

Pavyzdžiui, bulvės kepamos su kietuoju sūriu ir grybais. Saldieji pipirai – su sūriu, grūdais ir mėsa. Cukinijos ir baklažanai su visais aukščiau išvardytais įdarais. Galų gale, tai yra populiariausios įdarytos daržovės!

REKLAMA

Įdaryti baklažanai:

Jums reikės:

2 baklažanų

REKLAMA

150 g makaronų

REKLAMA

sojos padažo

REKLAMA

50 g kieto sūrio

REKLAMA

pora šaukštų pomidorų padažo

REKLAMA

česnako skiltelės

REKLAMA

prieskoniai

REKLAMA

augalinis aliejus

REKLAMA

pusė paprikos

REKLAMA

Baklažanus perpjaukite į 2 dalis ir išskobkite vidurį. Sumaišykite sojų padažą, augalinį aliejų ir susmulkintą česnaką. Išmarinuokite baklažanų puses šiame mišinyje.

REKLAMA

Tuo tarpu, išvirkite makaronus, troškinkite smulkiai supjaustytą papriką su pomidorų pasta. Sumaišykite makaronus su prieskoniais, smulkiai tarkuotu sūriu, supilkite padažą ir gerai išmaišykite.

REKLAMA

Baklažanus įdarykite makaronais su padažu ir kepkite apie 20 minučių 180 laipsnių. Kol baklažanai iškeps.

REKLAMA

Kiaušiniais ir sūriu įdarytos paprikos

REKLAMA

Greitai paruošiami pusryčiai, kurie tikrai taps jūsų mėgstamiausiais. 1 paprikai reikalingi 2 kiaušiniai, prieskoniai, šiek tiek augalinio aliejaus ir 40 g kieto sūrio.

REKLAMA

Paprikas perpjaukite per pusę ir išvalykite sėklas. Iš visų pusių aptepkite augaliniu aliejumi, sumaišytu su prieskoniais. Į kiekvieną pusę įmuškite po kiaušinį. Sutarkuokite sūrį ir pasiskirstykite ant kiaušinio. Kepkite 15 minučių 180 laipsnių orkaitėje.

REKLAMA

Keptos daržovės su kruopomis

Mes jau parašėme apie daržovių patiekalus. Tačiau yra dar vienas patiekalas, į kurį įeina ne tik daržovės, bet ir sūris, kiaušiniai, kruopos, žalumynai, mėsa. Tokie patiekalai gaminami daug dažniau.

REKLAMA

Taip pat jį galite valgyti šaltą, o vienas didelis indas su patiekalu,  puikiai pamaitins visą šeimą.

REKLAMA

Ryžių užkepėlė

REKLAMA

Vienai formai reikės:

250 g ryžių

REKLAMA

1 saldžioji paprika

REKLAMA

5 dideli pievagrybiai

REKLAMA

1 kiaušinis

REKLAMA

100 g kieto sūrio

REKLAMA

prieskoniai

REKLAMA

augalinis aliejus pagal skonį

REKLAMA

Išvirkite ryžius, palikite atvėsti. Papriką supjaustykite mažais kubeliais. Išplakite kiaušinį ir sumaišykite jį su ryžiais. Tada sudėkite daržoves ir norimus prieskonius. Supilkite sūrį ir sumaišykite su ryžiais.

REKLAMA

Ištepkite formą augaliniu aliejumi ir sudėkite ryžių mišinį. Užbarstykite likusį sūrį. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje, kol sūris taps auksinis.

REKLAMA

Troškinys su manų kruopomis ir vištiena

REKLAMA

Reikės:

vištienos krūtinėlės

REKLAMA

200 g žiedinių kopūstų

REKLAMA

100 g brokolių

REKLAMA

1 kiaušinis

REKLAMA

100 g manų

REKLAMA

Provanso žolelių

REKLAMA

augalinio aliejaus

REKLAMA

apie 100 g kieto sūrio

REKLAMA

Vištienos krūtinėlę išvirkite ir atvėsinkite. Išvirkite manų košę , atvėsinkite ir sumaišykite su žaliu kiaušiniu. kiaušiniu.

REKLAMA

Brokolius ir žiedinį kopūstą supjaustykite supjaustykite nedideliais gabalėliais, užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 20 minučių. Tada sumaišykite su prieskoniais ir nedideliu kiekiu augalinio aliejaus.

REKLAMA

Vištienos krūtinėlę supjaustykite kubeliais, sutarkuokite sūrį ir sumaišykite abu komponentus su manų kruopomis.

REKLAMA

Kepimo indą ištepkite augaliniu aliejumi ir pabarstykite sausu manų kruopu. Daržoves supilkite į formą. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 20 minučių, kol pasidengs auksine plutele.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].