Cukinijų kotletai. Skonis nenusileidžia įprastiems mėsos patiekalams!

Yra gurmanų, kurie nepripažįsta kotletų iš daržovių. Nebūsime tokie kategoriški, nes net restoranuose mėgstama į faršą įberti truputį kopūstų ar cukinijų. Dėl to patiekalas tampa sultingesnis. O cukinijų kotletai yra kažkas nepaprasto!

REKLAMA

Šiandien ruošiame pikantiškus cukinijų kotletus. Receptas yra tiesiog paprastas, bet jums turėtų patikti. Galų gale, šį patiekalą galima paruošti iš visko, kas yra šaldytuve. Nepamirškite ir pasenusios duonos! Ji čia, kaip niekur kitur, tinkama.

kotletai

REKLAMA

Jums reikės:

  • Cukinijų 7 vnt
  • Duonos 100 g
  • Česnakų 6 skiltelių
  • Kiaušinių 2 vnt
  • Druskos 1 šaukštelio
  • Pipirų 1 šaukštelio
  • Maltų aitriųjų pipirų pagal skonį
  • Saulėgrąžų aliejaus pagal skonį

Paruošimas:

Cukinijas sutarkuokite kartu su žievele stambia tarka. Jas pasūdykite, išmaišykite. Po 20 minučių išsiskyrusias sultis išspauskite. Masė turėtų būti beveik sausa.

REKLAMA

Seną baltą duoną smulkintuve sumalkite į trupinius. Išspauskite česnaką. Sumaišykite tai su cukinijomis. Ten pridėkite kiaušinių ir prieskonių. Kruopščiai viską sumaišykite.

kotletai

REKLAMA

Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Suformuokite kotletus iš minėtos masės. Jie turėtų būti maži ir šiek tiek suploti.

Kepkite cukinijos paplotėlius iš abiejų pusių. Apverskite, kai pamatysite auksinę plutą.

REKLAMA

Tokie aštrūs cukinijų kotletai skanūs ir be garnyro. Bet jei nuspręsite padaryti viską taip, kaip turėtų būti, pirmenybę teikite grūdams. Pavyzdžiui, ryžių ar kukurūzų košė cukinijų kotletų skonį papildys geriau, nei grikiai.

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].