Ingredientai

  • dideli baklažanai – 3 vnt.
  • pomidorai – 2 dideli ar 4 maži
  • kiaušiniai – 6 vnt.
  • bazilikas – keli lapeliai papuošti
  • parmezanas (arba kitas sūris) – 70 gramų
  • česnakas – 1 skiltelė
  • augalinis aliejaus
  • druska ir juodieji pipirai – pagal skonį

Gaminimo eiga

Baklažaną perpjaukite pusiau, vidurį išimkite peiliu ir susmulkinkite. Pasūdykite ir palikite, kad išleistų drėgmę. Baklažanų laivelius ištepkite aliejumi ir kepkite 160°C temperatūroje apie 20 min.

REKLAMA

Įdarui nuluptus pomidorus supjaustykite kubeliais, suberkite smulkintą baziliką. Kiaušinius išplakite šakute. Susmulkintą česnaką pakepinkite, tada sudėkite į pomidorus.

Išimtą baklažanų minkštimą gerai nuplaukite ir nuspauskite, kad neliktų druskos ir drėgmės. Tada kepkite aliejuje iki auksinės rudos spalvos. Naudokite kuo mažiau aliejaus, nes baklažanai jį itin geria.

REKLAMA

Sudėkite pomidorus ir pakepinkite dar porą minučių. Tada supilkite kiaušinius, išmaišykite ir virkite, kol kiaušinių masė sutirštės.

Baklažanų laivelius išimkite iš orkaitės, sudėkite paruoštą įdarą, apibarstykite tarkuotu sūriu ir kepkite 180°C temperatūroje dar 5 minutes su grilio funkcija iš viršaus, kad apskrustų.

REKLAMA

Skanaus!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].