Ketvirtadienis, 24 spalio, 2024

Naujausi

Kaip tinkamai laikyti morkas, kad jos nesugestų, netaptų minkštos ir nepradėtų pūti?

Morkos turi antiseptinių ir antibakterinių savybių, o reguliarus jų vartojimas gerina imuninę sistemą. Šakniavaisiuose gausu vitamino C, kuris stimuliuoja baltųjų kraujo kūnelių tinkamą veiklą. Be to, morkas rekomenduojama įtraukti į mitybą, kad būtų išsaugotos sveikos akys. Daržovių nauda nenuginčijama! Tačiau daugelis žmonių nežino, kaip teisingai laikyti morkas, kad jos kuo ilgiau išliktų šviežios ir sultingos, nesugestų ir netaptų minkštos. Morkos, kitaip nei bulvės, kambario temperatūroje nelaikomos. Jau po 24 valandų jos prarastų šviežią išvaizdą ir sudžiūtų.

Šaldytuve be maišelio šakniavaisiai taip pat ilgai neišsilaiko. Daržovės greitai išdžiūsta ir tampa gležnomis. Sandariame maišelyje morkos galima išsilaikyti savaitę, o paskui jos pradeda pūti.

Morkas galima ilgą laiką išsaugoti naudojant popierines servetėles arba rankšluosčius. Tokiu atveju reikia kruopščiai nuplauti morkas ir nusausinti, tada suvynioti į popierines servetėles arba rankšluosčius.

Po to šakninę daržovę reikia įdėti į maišelį ir padėti į šaldytuvą. Laikui bėgant, popierius sudrėksta, tačiau tai nepakenkia daržovėms. Jos išskiria drėgmės perteklių, o popierius jį sugeria, todėl morkos nepradeda pūti. Taip pat galima laikyti ir burokėlius.

Įdomūs video