Švelnūs, trupūs ir labai skanūs sausainiai!
REKLAMA
Sudėtis:
2 kiaušiniai;
REKLAMA
200 g cukraus;
1 šaukštelis kepimo miltelių;
REKLAMA
1 pakelis vanilinio cukraus;
200 g varškės;
REKLAMA
200 g minkšto sviesto;
400 g miltų;
REKLAMA
Iš šio kiekio išeina apie 4 sausainių lakštus.
REKLAMA
Gaminimas:
Kiaušinius, cukrų, vanilinį cukrų, sviestą, varškę sumaišykite ir gerai išplakite (galite naudoti maišytuvą ar šluotelę).
REKLAMA
Sumaišykite miltus ir kepimo miltelius, ir sudėkite į kiaušinių-varškės-sviesto mišinį.
REKLAMA
Greitai užminkykite labai minkštą tešlą. Tešlos nereikia minkyti ilgą laiką, tik kol masė pasidaro vientisa.
REKLAMA
Tešlą (maišelyje) įdėkite į šaldytuvą 2–3 valandoms.
REKLAMA
Iškočiokite tešlą iki 3-4 milimetrų storio. Formelėmis išpjaukite figūrėles.
REKLAMA
Kepkite sausainius orkaitėje 170–180 laipsnių temperatūroje apie 20 minučių.
REKLAMA
Sausainius galima sulipinti vieną su kitu uogiene, šokoladu, kondensuotu pienu ir pan..
Skanaus!
Komentarai:
Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].