Švelnūs, trupūs ir labai skanūs sausainiai!

REKLAMA

Sudėtis:

2 kiaušiniai;

REKLAMA

200 g cukraus;

1 šaukštelis kepimo miltelių;

REKLAMA

1 pakelis vanilinio cukraus;

200 g varškės;

REKLAMA

200 g minkšto sviesto;

400 g miltų;

REKLAMA

Iš šio kiekio išeina apie 4 sausainių lakštus.

REKLAMA

Gaminimas:

Kiaušinius, cukrų, vanilinį cukrų, sviestą, varškę sumaišykite ir gerai išplakite (galite naudoti maišytuvą ar šluotelę).

REKLAMA

Sumaišykite miltus ir kepimo miltelius, ir sudėkite į kiaušinių-varškės-sviesto mišinį.

REKLAMA

Greitai užminkykite labai minkštą tešlą. Tešlos nereikia minkyti ilgą laiką, tik kol masė pasidaro vientisa.

REKLAMA

Tešlą (maišelyje) įdėkite į šaldytuvą 2–3 valandoms.

REKLAMA

Iškočiokite tešlą iki 3-4 milimetrų storio. Formelėmis išpjaukite figūrėles.

REKLAMA

Kepkite sausainius orkaitėje 170–180 laipsnių temperatūroje apie 20 minučių.

REKLAMA

Sausainius galima sulipinti vieną su kitu uogiene, šokoladu, kondensuotu pienu ir pan..

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].