Tai puikus parduotuvėje pirktų duonos kepinių pakaitalas.

REKLAMA

Šie duonos paplotėliai jums patiks, jie paprasti ir labai skanūs – pagrindą sudaro tik du ingredientai: miltai ir kefyras!

REKLAMA

Paplotėliai puikiai tinka kaip puikus užkandis prie sriubos arba kaip lengvos vakarienės pagrindas.

Šie paplotėliai taip pat  yra vadinami „Varguolių duona“.

REKLAMA

Jums reikės:

  • 500 g pusiau rupių miltų
  • 400 ml rauginto pieno (rūgpienio ar kefyro)

REKLAMA
  • 1 šaukštelio maistinės sodos
  • 1 žiupsnelio druskos
  • Sviesto kepiniams įtrinti

Gaminimo eiga:

REKLAMA

Persijokite miltus į dubenį ir sumaišykite su soda bei trupučiu druskos.

Supilkite apie 350 ml rūgusio pieno ar kefyro.

REKLAMA

Viską gerai išmaišykite, kad susidarytų vientisa tešla.

REKLAMA

Jei tešla per standi, įpilkite dar šiek tiek kefyro.

Suformuokite iš gautos tešlos vientisą rutulį.

REKLAMA

Tešlą galima (bet nebūtina) laikyti šaldytuve apie 30 minučių.

REKLAMA

Tada padalykite tešlą į 8-10 dalių.

Ant gerai miltais pabarstytos lentos kiekvieną gabalėlį iškočiokite į maždaug 0,5 cm storio blyną.

REKLAMA

Keptuvės nereikia tepti jokiais riebalais.

REKLAMA

Kepkite paplotėlius iš abiejų pusių, kol taps rausvi ir sausi.

REKLAMA

Iškepusius aptepkite sviestu.

Paplotėlius patiekite kaip užkandį prie sriubos.

REKLAMA

Jie taip pat puikiai tinka vietoj įprastos duonos.

Linkime gero skonio!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].