Šį skanėstą dievina ne tik vaikai, bet ir suaugusieji. Išbandykite lengvai paruošiamą spurgų, nukeliančių į vaikystę, receptą!

REKLAMA

Sudėtis:

  • 500 g miltų
  • 50 ml aliejaus
  • 4 šaukštai cukraus
  • 1 pakuotė vanilinio cukraus
  • 25 g mielių
  • 200 ml vandens
  • druska
  • cukraus pudra

Paruošimo metodas:

  1. Ištirpinkite mieles 3 šaukštuose šilto vandens. Įdėkite šaukštą cukraus ir gerai išmaišykite.
  2. Į atskirą dubenį supilkite miltus.
  3. Suberkite likusį cukrų, vanilinį cukrų ir įdėkite žiupsnelį druskos.
  4. Supilkite vandenį, aliejų bei iškilusias mielės ir kruopščiai išmaišykite.
  5. Gautą tešlą plonai iškočiokite.
  6. Su stikline įspauskite tešlos apskritimus.
  7. Tada kepkite spurgas keptuvėje su sviestu, kol paruduos.
  8. Apibarstykite cukraus pudra ir mėgaukitės!
REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].