Ypatingai skanūs marinuoti kiaušiniai. Pasigaminkite juos tuoj pat

Prieš atvykstant svečiams, kiekviena šeimininkė suka galvą: kaip šį kartą nustebinti kompaniją? Galite paruošti neįprastas salotas arba nustebinti svečius originaliu užkandžiu. Šiandien jūsų dėmesiui pateikiamas neįprastas ir labai paprastas patiekalas – marinuoti kiaušiniai.

REKLAMA

kiaušiniai

Marinuoti kiaušiniai

Burokėliuose marinuoti kiaušiniai yra patiekalas, kurį mažai kas žino. Jo receptas yra labai paprastas, ir kiekvienas gali tai padaryti. Marinuoti kiaušiniai yra skanūs ir aštrūs. O jų ryškiai rožinė spalva žavi visus. Beje, marinuotus kiaušinius taip pat galima dėti į salotas ar tiesiog valgyti vienus.

REKLAMA

Jums reikės:

REKLAMA
  • 750 ml šalto vandens
  • 20 g druskos
  • 20 g cukraus
  • 7 juodųjų pipirų žirnelių
  • 7 kvapiųjų pipirų žirnelių
  • 3 lauro lapų
  • 3 gvazdikėlių
  • žiupsnelio kalendros žirnelių
  • 100 ml acto
  • 1 burokėlio
  • 1 svogūno
  • 5 skiltelių česnako
  • 6 kietai virtų kiaušinių

Gaminimas:

Pirmiausia turite paruošti marinatą. Norėdami tai padaryti, į gilų puodą supilkite paprastą šaltą vandenį iš čiaupo. Į vandenį įpilkite cukraus, druskos ir prieskonių: gvazdikėlių, lauro lapų, kvapiųjų pipirų žirnelių, juodųjų pipirų ir kalendros.

REKLAMA

Pastatykite puodą su vandeniu ant viryklės ir užvirkite.

kiaušiniai

REKLAMA

Dabar paruoškite svogūnus ir burokėlius. Svogūną nulupkite ir supjaustykite vidutinio storumo pusžiedžiais. Burokėlius nulupkite ir supjaustykite norimo dydžio gabalėliais. Sudėkite daržoves į verdantį vandenį su prieskoniais. Tuomet virkite marinatą dar 15 minučių.

REKLAMA

Praėjus 15 minučių, į marinatą įpilkite acto. Virkite dar 2 minutes. Pasibaigus laikui, palikite marinatą atvėsti.

Šiam receptui taip pat reikės 1,5 litro stiklainio. Ant stiklainio dugno sudėkite nuluptą česnaką. Prieš tai kiekvieną skiltelę perpjaukite į 2 dalis.

REKLAMA

kiaušiniai

Kietai išvirkite kiaušinius atvėsinkite ir nulupkite. Tada juos taip pat sudėkite į stiklainį. Suberkite visas daržoves iš marinato ant kiaušinių. Tada užpilkite marinatą.

REKLAMA

Sandariai uždarykite stiklainį dangteliu ir palikite kambario temperatūroje, kol visiškai atvės. Kai atvės, marinuoti kiaušiniai turi būti laikomi šaldytuve 2 dienas.

REKLAMA

Beje, daržovės, esančios šiame marinate, kaip ir kiaušiniai, yra labai skanios. Kiaušinių receptą burokėlių marinate ir visą gaminimo eigą rasite žemiau pateiktame vaizdo įraše.

Marinuoti kiaušiniai yra puikus užkandis ant šventinio stalo. Juos lengva paruošti, o palaukti dvi dienas tikrai verta. Esame tikri, kad visi svečiai prašys šio patiekalo recepto. Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].