Labai skanus užkandis iš kiaušinių, įdarytų burokėliais su silkėmis.

REKLAMA

Šis patiekalas taip visiems patinka, kad visuomet pirmasis dingsta nuo stalo!

REKLAMA

Ingredientai:

REKLAMA

keturi kiaušiniai;

REKLAMA

sūdytų silkių filė – aštuoni vienetai (100 gramų);

REKLAMA

burokėliai – vienas mažas;

REKLAMA

pusė svogūno. Geriau naudoti raudoną;

REKLAMA

majonezas – trys šaukštai;

REKLAMA

obuolių sidro actas 6% – du šaukštai. Galite vartoti ir paprastą actą;

REKLAMA

cukrus – vienas šaukštas;

REKLAMA

geriamasis vanduo – 100 ml;

REKLAMA

petražolės dekoravimui.

REKLAMA

Gaminimas:

REKLAMA

Nulupkite svogūną ir supjaustykite jį taip smulkiai, kaip galite.

REKLAMA

Sudėkite jį į dubenėlį, įpilkite acto ir vandens, suberkite cukrų ir gerai išmaišykite.

REKLAMA

Palikite svogūnus marinuotis maždaug dvidešimt minučių.

REKLAMA

Išvirkite burokėlį. Atvėsinkite, nulupkite ir sutarkuokite.

REKLAMA

Kiaušinius išvirkite kietai. Perpjaukite kiaušinius per pusę ir trynius sudėkite į atskirą dubenėlį.

REKLAMA

Sutrinkite kiaušinių trynius su šakute, pridėkite burokėlius ir vėl išmaišykite. Tuomet sudėkite marinuotus svogūnus (prieš tai nusunkite nuo jų marinatą).

REKLAMA

Pridėkite majonezą ir kruopščiai išmaišykite. Kiaušinių baltymus pripildykite užtepėle.

REKLAMA

Kiekvienai kiaušinio pusei išeis po vieną šaukštą užtepėlės. O ant jų viršaus uždėkite silkės gabaliukus.

REKLAMA

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].