Populiariausias žiedinių kopūstų paruošimo receptas tikriausiai yra paprasčiausiai susmulkinti ir iškepti, tačiau šias daržoves galima paruošti daugybe kitokių skanių būdų. Išbandykite šiuos tris receptus, ir jie jums tikrai patiks!

REKLAMA

Žiedinių kopūstų pica be miltų

REKLAMA

Šis receptas yra vienas iš mūsų mėgstamiausių, nes pagal jį pagamintas maistas yra maistingas, skanus, bet kartu ir mažai kaloringas, todėl tinka valgyti laikantis dietos!

100 g žiedinių kopūstų picos kaloringumas yra tik 137 kcal, o baltymų, riebalų ir angliavandenių santykis = 12,4 / 8,9 / 3,3.

REKLAMA

Jums reikės:

Pagrindui:

REKLAMA
  • 300 g žiedinių kopūstų
  • 80 g tarkuoto mocarelos sūrio
  • 2 didelių kiaušinių
  • 1/2 arbatinio šaukštelio druskos
  • 1/2 šaukštelio džiovintų raudonėlių

Padažui:

REKLAMA
  • 50 g pomidorų tyrės
  • 1 skiltelės česnako
  • Druskos pagal skonį
  • Raudonėlio
  • Šviežio baziliko

Picos viršutiniam sluoksniui:

  • 1 skardinės tuno savo sultyse (sultis nupilkite)
  • 50 g juodųjų alyvuogių be kauliukų
  • 5 vyšninių pomidorų
  • 80 g tarkuotos mocarelos sūrio
  • Pasirinktinai: rukalos, džiovintų pomidorų ir kt.

Viršutinio sluoksnio ingredientus galite pasirinkti pagal savo skonį, pavyzdžiui pagaminti picą su kumpiu, kelių rūšių sūriais, kukurūzais ir t. t.

REKLAMA

Gaminimo eiga:

REKLAMA
  1. Pirmiausia paruoškite žiedinių kopūstų pagrindą.

Žiedinį kopūstą padalinkite mažesniais žiedynais, sutarkuokite smulkia tarka arba sutrinkite trintuvu ir sudėkite į dubenį.

  1. Sudėkite tarkuotą mocarelos sūrį, kiaušinius, druską, raudonėlius ir viską gerai išmaišykite.
  2. Gautą masę perkelkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir tolygiai suformuokite apskritą paplotėlį.
  3. Kepimo skardą su žiedinių kopūstų pagrindu pašaukite į iki 200°C temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 10 minučių.

REKLAMA
  1. Tuo tarpu paruoškite padažą, sumaišydami pomidorų tyrę su druska, smulkintu česnaku ir džiovintu raudonėliu. Taip pat galite įdėti šviežių bazilikų.
  2. Iškepusį pagrindą aptepkite padažu ir apiberkite tunu (be sulčių), juodosiomis alyvuogėmis, vyšninių pomidorų puselėmis ir apiberkite tarkuotu mocarelos sūriu.
  3. Kepkite picą dar 10 minučių.
  4. Išimkite iš orkaitės ir patiekite, pavyzdžiui, su rukalos žolelėmis arba pabarstykite šviežiomis kapotomis petražolėmis ir pan.

Mėgaukitės maloniu skoniu!

Žiediniai kopūstai su kariu ir česnakais

REKLAMA

100 g virtų žiedinių kopūstų kaloringumas yra 91 kcal, o baltymų, riebalų ir angliavandenių santykis = 2,7 / 6,5 / 7,3.

REKLAMA

Jums reikės:

  • 650 g žiedinių kopūstų
  • 1,5 šaukštelio kario miltelių
  • Druskos pagal skonį
  • 30 ml aliejaus
  • 1 – 2 česnako skiltelių

Gaminimo eiga:

REKLAMA
  1. Nuplaukite ir nusausinkite žiedinius kopūstus. Žiedinius kopūstus išskirstykite mažesniais žiedynais ir supjaustykite mažesniais gabalėliais.
  2. Sudėkite juos į dubenį, pabarstykite druska ir kario prieskoniais – gerai išmaišykite, kad prieskoniai gerai pasiskirstytų.
  3. Sudėkite žiedinius kopūstus į riebalais išteptą kepimo skardą, apšlakstykite aliejumi ir tolygiai paskirstykite.
  4. Įdėkite kepimo skardą į iki 200°C temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 40 minučių.
  5. Išimkite iš orkaitės iškeptus žiedinius kopūstus ir sumaišykite juos su smulkintais česnakais, kuriuos prieš tai sumaišykite su trupučiu aliejaus.
  6. Patiekite, pavyzdžiui, su ant grotelių keptomis daržovėmis, bulvėmis ar salotomis.

Mėgaukitės maloniu skoniu!

PATARIMAS: Žiedinius kopūstus taip pat galite kepti kartu su kitomis daržovėmis.

REKLAMA

Kreminė žiedinių kopūstų sriuba

REKLAMA

Išbandykite šią skanią ir sočią sriubą, kuria taip pat galėsite pakeisti pagrindinį patiekalą.

100 g žiedinių kopūstų sriubos kaloringumas yra 135 kcal, o baltymų, riebalų ir angliavandenių santykis = 6 / 7 / 11.

REKLAMA

Jums reikės:

  • 1 žiedinio kopūsto
  • 800 ml paukštienos sultinio
  • 2 bulvių
  • 200 ml virimui skirtos grietinėlės
  • 1 skiltelės česnako
  • Druskos, muskato riešuto pagal skonį
  • 1 valgomojo šaukšto sviesto
  • 1 didesnio svogūno
  • Pasirinktinai: skrebučių ir petražolių pabarstymui.

Gaminimo eiga:

REKLAMA

  1. Kruopščiai nuplaukite žiedinį kopūstą, suskirstykite jį į mažesnius žiedynus ir supjaustykite mažesniais gabalėliais.
  2. Keptuvėje su ištirpintu sviestu pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną su susmulkintu česnaku, kol česnakas pradės gardžiai kvepėti.
  3. Nulupkite bulves ir supjaustykite mažais kubeliais.
  4. Į puodą su svogūnais ir česnakais sudėkite bulvių kubelius ir žiedinio kopūsto gabalėlius bei trumpai pakepinkite.
  5. Supilkite sultinį ir virkite, kol bulvės suminkštės.
  6. Galiausiai viską sumaišykite trintuvu, pagardinkite druska ir muskato riešutu.
  7. Supilkite grietinėlę, gerai išmaišykite, pavirkite dar kelias minutes ir atidėkite į šalį.
  8. Patiekite apibarstę skrebučiais ir kapotomis petražolėmis.

Mėgaukitės maloniu skoniu!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].