Neįprastai skanus ir kvapnus naminis desertas, kuris puikiai tiks prie arbatos. Receptas paprastas ir skonis tiesiog nuostabus!

REKLAMA

Jums tikrai patiks šis trapios tešlos pyragas!

REKLAMA

Jums reikės:

Tešlai:

REKLAMA
  • trynių – 4 vnt.
  • cukraus – 100 g
  • sviesto – 130 g
  • paprastų miltų – 350-400 g
  • kepimo miltelių – 1,5 šaukštelio

Įdaras:

  • baltymų – 4 vnt.
  • cukraus – 130 g
  • grietinės (20%) riebumo – 400 g
  • vanilinio cukraus – 1 pakelio
  • bet kokio krakmolo – 3 šaukštų (aš naudojau kukurūzų)
  • vyšnių 100 g (jei turite) ir 1 arbatinio šaukštelio krakmolo

Gaminimo eiga:

REKLAMA

Trynius sumaišykite su 100 g cukraus, įdėkite minkšto sviesto, išmaišykite.

REKLAMA

Į tešlą įberkite persijotus miltus ir kepimo miltelius, padarykite tešlą.

Tešlą padalykite į 2 dalis (viena dalis turi būti šiek tiek didesnė už kitą).

REKLAMA

Tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir 30 minučių laikykite šaldytuve.

REKLAMA

Baltymus išplakite elektriniu maišytuvu iki putų konsistencijos.

Palaipsniui įberkite cukraus (130 g) ir toliau plakite.

REKLAMA

Įberkite vanilinio cukraus, grietinės ir krakmolo.

REKLAMA

Viską švelniai maišykite iki vientisos masės.

REKLAMA

Vyšnias švelniai apvoliokite krakmole.

REKLAMA

Formos dugną (30 * 32 cm) išklokite kepimo popieriumi.

Didžiąją tešlos dalį tolygiai paskleiskite ant dugno ir išlyginkite.

REKLAMA

Supilkite įdarą ant tešlos, sudėliokite vyšnias.

REKLAMA

Antrąją tešlos dalį sutarkuokite su stambia trintuve.

REKLAMA

Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 40-45 minutes.

REKLAMA

Linkime gero skonio!

REKLAMA

Vaizdo medžiaga:

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].