Fantastiškas tortas, už kurį jūsų vaikai jus dar labiau mylės. Mūsų namuose žmona jį gamina nuolat ir jis visada iškart dingsta iš lėkščių.

REKLAMA

Garsus tortas pagal „YouTube“ kanalo receptą.

REKLAMA

Jums reikės:

  • 3 kiaušinių
  • 80 g cukraus
  • žiupsnelio druskos
  • 30 ml augalinio aliejaus
  • 50 ml pieno
  • 80 g paprastų miltų
  • 20 g kakavos
  • 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių

Karamelei:

REKLAMA
  • 150 g cukraus
  • 70 g sviesto
  • 110 g plakamos grietinėlės
  • Žiupsnelio druskos

Pertepimui:

  • 100 g juodojo šokolado
  • 100 g pieniško šokolado
  • 100 g plakamos grietinėlės
  • 60 ml pieno arba vandens
  • 10 g tirpios želatinos
  • 350 g plakamos grietinėlės

Glajui:

REKLAMA
  • 150 g pieniško šokolado
  • 30 g augalinio aliejaus

Gaminimo eiga:

Į didelį dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų, druską ir plakite mikseriu, kol susidarys tiršta ir šviesi masė.

REKLAMA

Tada supilkite aliejų ir dar kartą išplakite.

REKLAMA

Plakant pamažu supilkite pieną.

Suberkite miltus, kakavos ir kepimo miltelius, viską išmaišykite šaukštu.

REKLAMA

Į tešlą dviem dalimis persijokite kakavos mišinį ir išmaišykite plaktuvu.

REKLAMA

Supilkite tešlą į kepimo popieriumi išklotą torto formą.

REKLAMA

Įdėkite tešlą į įkaitintą orkaitę ir kepkite 25-30 minučių 180°C temperatūroje.

Supjaustykite biskvitą padalindami jį į tris dalis.

REKLAMA

Keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpinkite cukrų.

REKLAMA

Sudėkite sviestą ir maišykite, kol ištirps.

REKLAMA

Įmaišykite grietinėlę, išmaišykite, įberkite druskos, išmaišykite ir palikite atvėsti.

Karštą grietinėlę supilkite į dubenį su sulaužytu šokoladu ir maišykite, kol šokoladas ištirps.

REKLAMA

Į nedidelį dubenėlį supilkite pieną ir želatiną, išmaišykite, ir palikite pastovėti 7-10 minučių.

REKLAMA

Dubenyje išplakite grietinėlę iki kreminės konsistencijos, supilkite šokolado mišinį, suplakite, supilkite ištirpintą želatiną ir kruopščiai išplakite.

REKLAMA

Biskvitą apšlakstykite pienu, įdėkite į formą ir aptepkite karamelės ir šokolado kremu.

Užtepkite dar vieną sluoksnį karamelinio kremo, uždenkite biskvitu ir suvilgykite pienu.

REKLAMA

Užtepkite karamelinį ir šokoladinį kremą, ir dar vieną karamelinio kremo sluoksnį.

REKLAMA

Ant viršaus uždėkite biskvitą, sudrėkinkite jį pienu ir padėkite į šaldytuvą 4-6 valandoms.

REKLAMA

Išimkite tortą iš skardos ir sumaišykite ištirpintą šokoladą su aliejumi.

Užtepkite glajų, leiskite jam sustingti ir patiekite.

REKLAMA

Mėgaukitės!

Instrukcijos vaizdo įraše:

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].