Pristatome jums fantastišką, neįtikėtinai skanaus deserto receptą. Išbandžiau šį receptą sekmadienį, ir nuo to laiko vaikai prašo pyrago beveik kasdien.

REKLAMA

Puikus fantastiško pyrago receptas iš „YouTube“ kanalo.

REKLAMA

Jums reikės:

  • 6 kiaušinių baltymų
  • Žiupsnelio druskos
  • 2 šaukštų cukraus
  • 1/4 šaukštelio citrinų rūgšties
  • 2 šaukštų cukraus pudros
  • 80 g paprastų miltų

Kremui:

REKLAMA
  • 6 kiaušinių trynių
  • 150 g cukraus
  • 1 g vanilino
  • 200 ml pieno
  • 1 valgomojo šaukšto paprastų miltų
  • 100 g sviesto

Papuošimui:

  • Baltojo šokolado
  • Kokoso drožlių

Gaminimo eiga:

REKLAMA

Pradžioje atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų.

Į nedidelį puodą sudėkite kiaušinių trynius, cukrų, vaniliną ir viską išmaišykite šluotele.

REKLAMA

Tada į mišinį supilkite pieną, gerai išmaišykite, suberkite miltus, pastatykite puodą ant viryklės ir maišykite, kol masė sutirštės.

REKLAMA

Supilkite masę į dubenį, uždenkite maistine plėvele ir palikite pastovėti kambario temperatūroje.

REKLAMA

Į dubenį sudėkite kiaušinių baltymus, įberkite žiupsnelį druskos ir plakite elektriniu maišytuvu, kol pasidarys putos.

Tuomet sudėkite citrinos rūgštį, cukrų, suplakite elektriniu maišytuvu ir palaipsniui persijokite miltus ir cukraus pudrą. Viską sumaišykite.

REKLAMA

Supilkite paruoštą tešlą į kepimo popieriumi išklotą torto formą, pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 35-40 min. 170°C temperatūroje.

REKLAMA

Išėmę iš orkaitės, leiskite pyragui atvėsti, tada išimkite iš skardos ir nuimkite kepimo popierių.

REKLAMA

Rankomis nulupkite viršutinę rudą tešlos dalį ir horizontaliai perpjaukite pusiau.

Dubenyje maišytuvu išsukite sviestą, palaipsniui sudėkite paruoštą kremą ir gerai išmaišykite.

REKLAMA

Į konditerinį maišelį įdėkite įdaro (šiek tiek kremo atidėkite papuošimui) ir paskirstykite jį ant biskvito.

REKLAMA

Tada ant viršaus uždėkite kitą biskvito dalį, ant viršaus užtepkite likusį kremą, aptepkite visą viršų ir šonus.

REKLAMA

Viršų apibarstykite baltojo šokolado gabalėliais, šonus papuoškite kokoso drožlėmis ir viską kelioms valandoms padėkite į šaldytuvą.

Kai desertas atvės, galėsite patiekti.

REKLAMA

Mėgaukitės!

Vaizdo įrašo medžiaga:

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].