Taip pat vietoj įprasto lydyto sūrio galite naudoti šokoladą, o sezamą pakeisti aguonomis. Sausainiai gausis visiškai kitokie, turintys individualų skonį. Vietoj sviesto, žinoma, galite
vartoti margariną, tačiau, jei įmanoma, nenukrypkite nuo recepto.
vartoti margariną, tačiau, jei įmanoma, nenukrypkite nuo recepto.
Jums reikės:
- 200 gramų miltų
- 200 gramų lydyto sūrio
- Vienas kiaušinis
- 80 gramų sviesto
- 5 gramai cukraus
- 40 gramų sezamo sėklų
- Pusė šaukštelio druskos
- Vienas šaukštelis kepimo miltelių
Gaminimas:
REKLAMA
Sūrį sutarkuokite. Į jį įmuškite kiaušinį, įdėkite druskos ir cukraus. Supilkite išlydytą sviestą. Gerai sumaišykite.
REKLAMA
Išsijokite miltus, suberkite į juos kepimo miltelius ir sumaišykite su likusiais produktais. Jei tešla limpa prie jūsų rankų, įberkite dar porą šaukštų miltų.
Iškočiokite tešlą stačiakampio formos. Supjaustykite ją į dvi dalis ir susukite į ritinius, kuriuos supjaustykite į norimo dydžio gabalėlius.
REKLAMA
Kepimo skardos dugną sutepkite sviestu ir išdėliokite sausainius. Kiekvieną atskirai sutepkite pienu. Patogu tai padaryti teptuku. Ant viršaus pabarstykite sezamo sėklų.
REKLAMA
Sausainiai turi kepti 15 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
REKLAMA
Komentarai:
Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].