Tobuliausia tešla mielinėms bandelėms ir pyragams!

Fantastiška tešla naminėms bandelėms, pynėms ir pyragams. Ji greitai paruošiama ir tikrai pavyks iš pirmo karto!

REKLAMA

Tešlai reikės

  • 500 g miltų
  • 2 kiaušinių trynių
  • 0,5 šaukšto aliejaus
  • žiupsnelio druskos
  • 1 pakelio mielių
  • 1 šaukšto cukraus
  • 300 ml pieno

Paruošimas

Paruošimo būdas yra labai paprastas. Viską sumaišykite ir užminkykite tešlą. Iškočiokite ją ir suformuokite norimus kepinius. Galite pridėti kakavinio ar vanilinio įdaro.

REKLAMA

Kakaviniam įdarui sumaišykite kakavą su cukraus pudra, apšlakstykite trupučiu aliejaus, pabarstykite kakavos mišiniu su cukrumi ir išmaišykite.

REKLAMA

Vaniliniam įdarui sumaišykite 300 ml pieno su 3 šaukštais cukraus, 1 šaukšteliu vanilinio cukraus ir vanilinio pudingo milteliais. Pakaitinkite, leiskite atvėsti ir, atvėsus, įmaišykite 250 g varškės.

Kai pridėsite įdaro, leiskite kepiniams pastovėti 10 minučių. Kepkite 20-25 min. priklausomai nuo orkaitės temperatūros.

REKLAMA

Nepabijokite eksperimentuoti su tešla ir įdarais!

REKLAMA

Mielinės bandelės su obuoliais. Desertas, kuris nepalieka abejingų

Mielinės bandelės su obuoliais. Desertas, kuris nepalieka abejingų

Bandelės su obuoliais yra malonus prisiminimas iš daugelio vaikystės. Atrodė, kad mokykloje ar pas močiutę jos buvo minkštos ir purios, kaip tikra pagalvė. Tačiau rasti tinkamą šio kepinio receptą nėra taip paprasta.

REKLAMA

Mielinės bandelės su obuoliais yra tikras lobis. Jos yra visiškai minkštos ir tiesiog tirpsta burnoje. Mes rekomenduojame skirti pusvalandį bandelėms, kuriomis galėsite džiaugtis porą dienų, paruošti!

bandelės su obuoliais

REKLAMA

Jums reikės:

  • Pienas stiklinė
  • Kvietiniai miltai 3,5 stiklinės
  • Mielės 4 g
  • Cukrus 6 šaukštai
  • Sviestas 40 g
  • Kiaušinis 1 vnt
  • Obuoliai 800 g
  • Citrina 0,5 vnt
  • Razinos pagal skonį
  • Cinamonas pagal skonį
  • Druska pagal skonį
  • Vanilė pagal skonį

Gaminimas:

Giliame inde sumaišykite pieną, mieles ir 3 šaukštus cukraus. Mišinį atidėkite 10 minučių, o kiaušinius išplakite su vanile ir po truputį sumaišykite su miltais.

Minkykite tešlą rankomis, įpildami druskos ir minkšto sviesto. Į tešlą įpilkite mielių. Vėl minkykite tešlą. Ji bus minkšta, nelips prie jūsų rankų.

REKLAMA

Tešlą sudėkite į dubenį ir uždenkite maistine plėvele. Palikite pakilti 1–2 valandas. Tešla padidės bent 2 kartus.

REKLAMA

Tuo tarpu paruoškite įdarą. Nulupkite ir supjaustykite obuolius. Troškinkite juos ant vidutinės ugnies keptuvėje, pabarstykite likusiu cukrumi, aplaistykite citrinos sultimis ir, jei norite, įpilkite razinų.

Kai skystis išgaruos, maždaug po 20 minučių įpilkite cinamono. Palikite obuolius atvėsti po dangčiu. Tuo tarpu išminkykite tešlą, padalinkite ją į mažus vienodus gabalėlius.

REKLAMA

Iš jų suformuokite rutulius, apvyniokite juos plėvele ir palikite dar 15 minučių. Tada iš kiekvieno gabalėlio padarykite paplotėlius ir į vidurį įdėkite įdaro.

bandelės su obuoliais

REKLAMA

Paruoštas bandeles sudėkite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi. Uždenkite gaminius rankšluosčiu, palikite 15 minučių.

Tuomet bandeles sutepkite plaktu kiaušiniu, pabarstykite cukrumi. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių 15–20 minučių. Patiekite ant stalo, kai šiek tiek atvės.

REKLAMA

Mielinės bandelės su obuoliais yra ne tik idealus užkandis, bet ir sotūs pusryčiai. Jos yra sočios, vidutiniškai saldžios ir gana kompaktiškos.

Bandelės su saldžiais trupiniais. Paragavę norėsite jų dar ir dar

Bandelės su saldžiais trupiniais. Paragavę norėsite jų dar ir dar

REKLAMA

Bandelės yra užkandis, kuris nepalieka abejingų. Jos skanios šiltos ir šaltos, su kava ar arbata. O naminių bandelių skonis niekada neprilygs pirktinėms.

Bandelės

REKLAMA

Bandelės su saldžiais trupiniais

Jums reikės:

  • 420 g miltų
  • 1 kiaušinis
  • 200 ml pieno
  • 3 šaukštai cukraus
  • 50 g sviesto
  • 7 g mielių
  • 1 šaukštelis druska
  • 3 šaukštai augalinio aliejaus

Saldiems trupiniams:

  • 30 g cukraus
  • 30 g miltų
  • 15 sviesto

Gaminimas:

Įkaitinkite pieną, į jį suberkite mieles, 1 šaukštą cukraus ir išmaišykite.

REKLAMA

Tada įpilkite 3 šaukštus išsijotų miltų, dar kartą sumaišykite ingredientus ir leiskite mišiniui pastovėti pusvalandį.

Bandelės

REKLAMA

Ištirpinkite sviestą ir sumaišykite su kiaušiniu, druska ir cukrumi.

REKLAMA

Supilkite sviesto-kiaušinių mišinį į tešlą ir viską gerai išmaišykite iki vientisos masės, porcijomis įberdami miltus ir įpildami augalinio aliejaus.

Bandelės

REKLAMA

Pabarstykite miltus ant stalo, kad tešla neliptų ir minkykite tešlą, kol ji nustos lipti prie jūsų rankų.

REKLAMA

Paimkite švarų, gilų indą, sutepkite jį aliejumi ir padėkite tešlą į vidų. Uždenkite plėvele ar virtuviniu rankšluosčiu ir padėkite į šiltą vietą 25–35 minutėms.

Bandelės

REKLAMA

Tada vėl išminkykite tešlą ir palikite vėl pastovėti, pusvalandį uždengdami plėvele.

REKLAMA

Norėdami paruošti trupinius, miltus sumaišykite su cukrumi ir sviestu.

Bandelės

REKLAMA

Tešlą padalinkite į lygias dalis, kiekvieną susukite į rutulį, tada uždenkite plėvele ir palikite 10–15 minučių.

REKLAMA

Bandelės

Rutulius sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, palikdami nedidelį atstumą tarp jų ir uždenkite plėvele. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.

REKLAMA

Kiaušinio plakiniu, sutepkite bandeles ir pabarstykite trupiniais. Tada kepkite orkaitėje 25–35 minutėms.

Bandelės

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].