Tiramisu yra labai mėgstamas itališkas desertas. Jis vertinamas dėl nuostabaus kavos, sausainių ir maskarponės sūrio derinio. Siūlome pasigaminti vasarišką šio deserto versiją – braškinį tiramisu! Paskubėkite, kol prinokusių uogų dar yra parduotuvių lentynose ar darže!

REKLAMA

Braškinis tiramisu

Pats deserto pavadinimas „tiramisu“ išvertus iš italų kalbos reiškia „pakylėk mane“. Labai taiklus švelnaus ir lengvo skanėsto apibūdinimas. Vos paragavę kąsnelį, persikelsite į malonumo debesis.

REKLAMA

Yra daug tiramisu receptų. Vienas iš jų – braškinis tiramisu. Vietoj kavos, kaip klasikiniame recepte, reikia naudoti braškes. Saldžios uogos patiekalui suteikia vasariško skonio. Tai puikus pasirinkimas vaikams, kurie dar nėra pakankamai suaugę ragauti deserto su kava.

REKLAMA

Sudedamosios dalys, kurių jums reikės:

  • 700 g braškių
  • 20 ml citrinos sulčių
  • 80 g cukraus pudros
  • 200 g „Savoiardi“ sausainių
  • 250 g maskarponės sūrio
  • 250 g kreminio tepamo sūrio
  • 20 ml pieno
  • 50 g cukraus

Paruošimo būdas:

REKLAMA

Į maišytuvo dubenį suberkite cukraus pudrą. Sudėkite supjaustytas braškes ir įpilkite citrinos sultis. Sumaišykite visus ingredientus iki vientisos masės.

REKLAMA

Braškių mišiniu lengvai patepkite kepimo indo dugną. Ant viršaus uždėkite „Savoiardi“ sausainių. Apšlakstykite pienu, kad braškės įsigertų.

REKLAMA

Dabar apie sūrį. Sumaišykite kreminį tepamą ir maskarponės sūrį bei cukrų. Tam galite naudoti maišytuvą. Supilkite likusį braškių mišinį ant kremo ir dar kartą suplakite. Mišinys turi būti lengvas ir purus. Užtepkite jį ant kepimo formoje esančių „Savoiardi“ sausainių, įmirkytų piene ir tolygiai paskirstykite.

REKLAMA

Ant viršaus užtepkite braškių uogienės ir paskleiskite antrą sluoksnį tų pačių sausainių. Vėl pamirkykite juos piene. Tada užtepkite plaktą sūrį. Papuoškite supjaustytomis braškių skiltelėmis.

Padėkite desertą į šaldytuvą 2 valandoms. Tada galėsite supjaustyti porcijomis ir patiekti ant stalo. Beje, tiramisu galite gaminti ne tik kepimo formoje, bet ir stiklinėje. Sudėkite ingredientus, kaip aprašyta šiame recepte, į bet kurį indą. Tai nepakeis gaminio skonio!

REKLAMA

Šiame vaizdo įraše žiūrėkite, kaip pasigaminti gardų braškinį tiramisu.

REKLAMA

Kaip matote, tiramisu puikiai tinka ir be kavos. Jokio kartaus poskonio, tik švelnus ir purus skanėstas. Dangiškas malonumas!

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].