Tinka ir pusryčiams: avižų pyragas be miltų ir cukraus

Šis avižų pyragas be miltų ir cukraus yra labai skanus ir sveikas. Jam saldumo suteikia džiovinti vaisiai.

REKLAMA

Sudėtis

  • 200 g avižinių dribsnių
  • 1 kiaušinis
  • 0,5 šaukštelio sodos (užgesintos actu)
  • 200 g varškės
  • po 50 g razinų, džiovintų abrikosų ir slyvų
  • 250 ml kefyro

Paruošimas

Jei džiovinti vaisiai per sausi, nugarinkite juos verdančiu vandeniu. Nusunkite ir supjaustykite gabalėliais. Kefyrą sumaišykite su soda, užgesinta actu, įmuškite kiaušinį, sudėkite varškę ir avižinius dribsnius. Viską sumaišykite.

Masę palikite 15-20 minučių, kad avižiniai dribsniai gerai išbrinktų, tada įmaišykite džiovintus vaisius.

REKLAMA

Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir sudėkite tešlą. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių, kepkite 30 minučių. Pyragą atvėsinkite formoje, išimkite, nuimkite kepimo popierių ir patiekite. Jei nepakanka saldumo, pyragą užpilkite medumi.

Į pyragą galite pridėti bet kokių džiovintų vaisių pagal savo skonį. Galite jį papuošti šviežių ar konservuotų vaisių griežinėliais ir uogomis.

REKLAMA

Skanaus!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].