Sūrio pyragas su sutirštintu pienu

REKLAMA

Sudėtis:

Virtas saldintas sutirštintas pienas – 300 gr.
Varškė – 300 gr.
Grietinėlė – 100 ml.
Trapios tešlos sausainiai – 300 gr.
Sviestas – 200 gr.
Tirpi želatina – 1,5 šaukštai.

REKLAMA

Gaminimo eiga:

✔ Įdėkite sausainius į smulkintuvą ir sumalkite juos iki trupinių. Ištirpinkite sviestą ir supilkite jį į sumaltų sausainių masę ir išmaišykite iki vientisos masės.

REKLAMA

✔  Želatiną paruoškite pagal rekomendacijas, nurodytas ant pakelio. Sausainių ir sviesto masę išimkite, o į maišytuvą įdėkite varškę, virtą saldintą sutirštintą pieną ir grietinėlę.

✔ Sumaišykite visus ingredientus, tada supilkite želatiną ir vėl viską sumaišykite iki vientisos masės. Kepimo indą išklokite maistine plėvele.

REKLAMA

✔ Sudėkite padarytą mišinio pagrindą į kepimo indą ir švelniai išlyginkite per visą formos paviršių, padarykite šonus. Ant pagrindo supilkite paruoštą sutirštinto pieno, varškės ir grietinėlės masę.

✔ Sūrio pyragą padėkite į šaldytuvą mažiausiai 4–5 valandoms, geriausia – per naktį. Šį skanėstą galėsite ragauti ryte.

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].