japoniškas sūrio pyragas

Šis pyragas vadinamas japonišku. Bet sprendžiant iš ingredientų, recepto autorius yra italas. Pyragas paruošiamas lengvai ir paprastai, jį sudaro patys paprasčiausi ir prieinamiausi produktai.

REKLAMA

Pyragas neįtikėtinai skanus, subtilus, minkštas ir svarbiausia – mažai kaloringas.

Jums reikės:

REKLAMA

140 g cukraus;

REKLAMA

250 g maskarponės sūrio

REKLAMA

60 g kukurūzų miltų (arba kukurūzų krakmolo)

REKLAMA

60 g kvietinių miltų

REKLAMA

žiupsnelio druskos

REKLAMA

100 ml pieno

REKLAMA

50 g sviesto (kambario temperatūros)

REKLAMA

šaukšto citrinos sulčių

REKLAMA

6 kiaušinių

REKLAMA

vieno pakelio kepimo miltelių.

REKLAMA

Gaminimas:

Įkaitinkite orkaitę iki 160ºC temperatūros, į ją įdėkite kepimo skardą su vandeniu. Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių. Išsijokite miltus ir krakmolą. 5 minutes vidutiniu greičiu plakite maskarponės sūrį su sviestu ir pienu.

REKLAMA

Į sūrį supilkite trynius, miltus su krakmolu, šaukštą citrinos sulčių ir žiupsnelį druskos. Viską plakite tris minutes vidutiniu greičiu. Baltymus išplakite su cukrumi iki standžių putų. Į tešlą baltymus sudėkite dalimis. Viską švelniai išmaišykite.

REKLAMA

Tešlą supilkite į sviestu pateptą formą. Padėkite kepimo indą į skardą su vandeniu. Kepkite pyragą 160ºC temperatūroje mažiausiai 55 minutes. Patikrinkite tortą dantų krapštuku. Leiskite pyragui atvėsti formoje, tada išimkite ir palikite pastovėti dar bent pusvalandį.

REKLAMA

Ant jo galite pabarstyti cukraus pudros, patiekti pyragą galite su grietine, uogiene ar šviežiais vaisiais.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].