Avižinių dribsnių su obuoliais receptas yra būtent tai, kas vėsią rudens dieną padarys malonesnę. Šis pyragas greitai ir paprastai paruošiamas, o rezultatas tikrai visiems patiks.

REKLAMA

Receptą radome „YouTube“ kanale.

REKLAMA

Jums reikės:

REKLAMA
  • Kepimo formos 24 cm
  • 300 gramų obuolių
  • 3 kiaušinių
  • 100 gramų cukraus pudros
  • 150 ml aliejaus
  • Medaus
  • 100 gramų cukraus
  • 200 g paprastų miltų
  • 1 pakelio kepimo miltelių (8 g)
  • 1 arbatinio šaukštelio geriamosios sodos
  • 100 gramų avižinių dribsnių
  • 30 gramų kakavos
  • 100 ml pieno
  • 2 arbatinių šaukštelių cinamono
  • 2 arbatinių šaukštelių tarkuotos citrinos žievelės

Įdarui:

  • Šokolado + kokosų aliejaus pyrago glaistui

Pabarstymui (neprivaloma):

REKLAMA
  • Susmulkintų kokoso drožlių

Gaminimo eiga:

Užpilkite dribsnius karštu pienu ir palikite 10 minučių pastovėti.

REKLAMA

Tuo tarpu išplakite kiaušinius su cukrumi iki putų.

REKLAMA

Įpilkite aliejaus ir išmaišykite.

Suberkite kakavą.

REKLAMA

Sudėkite maltus riešutus.

REKLAMA

Taip pat suberkite išmirkytus avižinius dribsnius.

Įpilkite medaus ir gerai išmaišykite.

REKLAMA

Nuplaukite ir sutarkuokite obuolius (nulupti nereikia).

REKLAMA

Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir soda.

Į tešlą įmaišykite tarkuotus obuolius.

REKLAMA

Taip pat suberkite miltų mišinį.

REKLAMA

Ir cinamoną su citrinos žievele.

Supilkite tešlą į kepimo popieriumi išklotą skardą ir išlyginkite.

REKLAMA

Kepkite 170 laipsnių temperatūroje apie 55 minutes.

REKLAMA

Iškepusį pyragą apliekite šokoladiniu glajumi, kurį galite paruošti vandens vonelėje.

REKLAMA

Linkime gero skonio!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].