Jums pavyks greitai pagaminti šiuos skanius štrudelius su grietinėle.

REKLAMA

Tešla bus labai minkšta, skani ir tiesiog tirps burnoje!

REKLAMA

Įdarui siūlome pasirinkti obuolius ir aguonas, bet galite naudoti bet kokį jums patinkantį įdarą.

Jums reikės:

REKLAMA
  • 500 g paprastų miltų
  • 1/2 pakelio kepimo miltelių
  • 1 pakelio grietinėlės
  • 2 kiaušinių
  • 2 šaukštų acto
  • Žiupsnelio druskos

Įdarui:

  • 6-8 vnt. obuolių
  • Maltų aguonų
  • Cukraus
  • Malto cinamono
  • Džiūvėsėlių

Aptepimui:

REKLAMA
  • Sviesto
  • Romo

Gaminimo eiga:

Sumaišykite tešlai skirtus ingredientus.

REKLAMA

Jei tešla gausis per kieta, įpilkite šiek tiek pieno ir išminkykite, kol gausite vientisą tešlą.

REKLAMA

Leiskite tešlai pailsėti bent pusę valandos.

Nulupkite obuolius ir stambiai sutarkuokite juos su tarka.

REKLAMA

Padalykite tešlą į tris dalis, kiekvieną dalį iškočiokite į didelį lakštą.

REKLAMA

Apibarstykite gautus lakštus džiūvėsėliais, obuoliais, aguonomis, cukrumi ir cinamonu.

REKLAMA

Susukite į ritinį, užspauskite ritinio galus ir įdėkite į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi.

Aptepkite štrudelius ištirpintu sviestu, sumaišytu su romu, ir įdėkite į įkaitintą orkaitę.

REKLAMA

Kepkite 200°C temperatūroje apie 30 minučių.

REKLAMA

Paruoštus štrudelius galėsite aptepti likusiu sviestu ir romu.

Linkime gero skonio!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].