Šią sriubą verdu ir žiemą, ir vasarą!

REKLAMA

Jums reikės:

  • 1 cukinijos
  • 3 bulvių
  • 1 svogūno
  • 0,5 morkos
  • 120 g šviežių pievagrybių
  • Pakuotės lydyto sūrio
  • Druskos, maltų juodųjų pipirų ir kitų prieskonių (pagal skonį)
  • 5 arb. š. česnakų miltelių
  • 700 ml vandens
  • 2-3 valg. š. augalinio aliejaus

Kaip gaminti?

REKLAMA
  1. Svogūną ir morką supjaustykite kubeliais.
  2. Į puodą supilkite augalinį aliejų ir sudėkite svogūnus bei morkas.
  3. Kepkite daržoves, kol suminkštės.
  4. Į puodą suberkite kubeliais pjaustytas bulves ir kepkite apie 5 minutes.
  5. Sudėkite kubeliais pjaustytą cukiniją ir į keletą dalių supjaustytus pievagrybius.
  6. Kepkite dar 5 minutes.
  7. Įpilkite 0,5 l karšto vandens, išmaišykite, pasūdykite, įberkite prieskonių ir aromatinių žolelių.
  8. Virkite apie 20 min.
  9. Suberkite kubeliais supjaustytą lydytą sūrį, įpilkite 200 ml vandens, virkite ant silpnos ugnies, kol sūris išsilydys.
  10. Sriubą sutrinkite trintuvu iki vientisos masės.
  11. Į sriubą suberkite džiovintus česnakus, leiskite užvirti.
  12. Patiekite pabarstę šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir papuoškite šviežiomis žolelėmis.

Skanaus!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].