Jei nenorite gaminti įmantrių bandelių ar kitų sudėtingų desertų, pabandykite šį receptą! Moravijoje išmokau gaminti šias spurgas su majonezu, jų skonis vertas milijono!

REKLAMA

Pagardinus jas vaniliniu kremu, plakta grietinėle ir vaisiais, jos pranoksta bet kokį kitą desertą!

REKLAMA

Jums reikės:

  • 500 g paprastų miltų
  • 100 g majonezo
  • 3 kiaušinių trynių
  • 250 ml pieno
  • 30 g mielių
  • 2 šaukštų cukraus
  • 2 šaukštų romo
  • 2 šaukštų aliejaus
  • Druskos
  • Aliejaus kepimui

Kremui:

REKLAMA
  • 1 pakelio vanilinio pudingo
  • 500 ml pieno
  • 1 plakamos grietinėlės
  • Braškių ar kitų vaisių, supjaustytų gabalėliais
  • Arba tik plaktos grietinėlės ir vaisių

Gaminimo eiga:

REKLAMA

Iš drungno pieno, trupučio cukraus ir mielių pasigaminkite raugą.

Persijokite miltus į dubenį.

REKLAMA

Majonezą sumaišykite su kiaušinių tryniais, cukrumi ir aliejumi.

REKLAMA

Suberkite miltus, pagardinkite druska, sumaišykite ir užminkykite vientisą tešlą.

Palikite šiltoje vietoje, kad pakiltų.

REKLAMA

Iš pakilusios tešlos šaukštu paimkite tešlos gabaliukus, kad gautųsi rutuliukai, ir palikite pakilti dar 15 minučių.

REKLAMA

Kepkite gerai įkaitintame aliejuje iki auksinės spalvos.

REKLAMA

Atvėsusias spurgas perpjaukite per pusę.

Konditeriniu maišeliu užpildykite įdaru.

REKLAMA

Ant viršaus uždėkite pudingo, tada braškių gabalėlių.

REKLAMA

Dar galite uždėti plaktos grietinėlės.

Jei norite pagreitinti darbą, tiesiog įdarykite spurgas braškėmis ir plakta grietinėle.

REKLAMA

Galiausiai pabarstykite cukraus pudra.

Linkime gero skonio!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].