Puikus šokoladinis pyragas su puikiu ir skaniu varškės įdaru.

REKLAMA

Tešlos maišyti nereikės, ji gausis labai traški, o varškės įdaras – gaivus.

Tobulas skonių derinys!

REKLAMA

Jums reikės:

  • formos, kurios skersmuo 22 cm
  • 280 g paprastų miltų
  • 180 g sviesto
  • 60 g kakavos
  • 80–100 g cukraus
  • druskos pagal skonį

Įdarui:

REKLAMA
  • 350 g varškės
  • 70–100 g cukraus
  • 20 g vanilinio cukraus
  • 3 kiaušinių
  • 70 g grietinės
  • 20–40 g kukurūzų krakmolo (jei įdaras per skystas, įberkite jo daugiau, o jei tirštas – nenaudokite)

Gaminimo eiga:

Į dubenį suberkite varškę, įberkite cukraus, vanilinio cukraus, grietinėlės, sudėkite kiaušinius ir kukurūzų krakmolą.

REKLAMA

Plakite trintuvu iki vientisos masės.

REKLAMA

Į atskirą dubenį supilkite miltus, suberkite kakavą ir persijokite.

REKLAMA

Įpilkite cukraus, žiupsnelį druskos ir išmaišykite.

REKLAMA

Sviestą sutarkuokite su rupia tarka (kad geriau pavyktų tarkuoti, apvoliokite sviestą miltų ir kakavos mišinyje).

Į miltų mišinį įmaišykite sviestą ir tada padalinkite į tris dalis.

REKLAMA

Pyrago formą išklokite kepimo popieriumi ir tolygiai sudėkite du trečdalius birios kakavinės tešlos ant dugno.

REKLAMA

Tešlą prispauskite prie formos dugno ir sienelių.

Tada tolygiai paskleiskite varškės įdarą.

REKLAMA

Užberkite vieną trečdalį birios tešlos ant viršaus ir kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje. Taip kepkite apie 40 minučių.

REKLAMA

Leiskite visiškai atvėsti, supjaustykite ir patiekite.

Linkime gero skonio!

REKLAMA

Vaizdo medžiaga:

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].