Jei ieškote greitų ir paprastų idėjų sluoksniuotos tešlos užkandžiams, ką tik jas radote!

REKLAMA

Išbandykite šiuos receptus, ir beveik be jokių didelių pastangų turėsite dviejų skirtingų rūšių pikantiškus užkandžius!

Jums reikės:

REKLAMA

1 variantas

  • Sluoksniuotos tešlos
  • 60 g pomidorų tyrės
  • 40 g parmezano sūrio
  • Druskos
  • Alyvuogių aliejaus
  • Raudonėlio
  • Aguonų

2  variantas

REKLAMA
  • Sluoksniuotos tešlos
  • 4 plonų sūrio griežinėlių
  • 6 riekelių saliamio
  • Sezamo sėklų

Gaminimo eiga:

Į dubenį sudėkite pomidorų tyrę, pasūdykite pagal savo skonį.

REKLAMA

Sumaišykite su trupučiu alyvuogių aliejaus.

Užtepkite ant pusės sluoksniuotos tešlos, pabarstykite raudonėliu bei tarkuotu parmezano sūriu.

REKLAMA

Kita tešlos pusę užlenkite ant tešlos su įdaru.

REKLAMA

Perlenktą tešlą supjaustykite vienodais kvadratėliais.

Dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

REKLAMA

Tada paruoškite antrą sluoksniuotos tešlos paplotėlį.

REKLAMA

Ant pusės tešlos sudėkite sūrio ir saliamio griežinėlius.

Užklokite kita tešlos dalimi.

REKLAMA

Perlenktą tešlą tai pat supjaustykite kvadratėliais.

REKLAMA

Ir sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

REKLAMA

Dabar tiesiog lengvai išplakite kiaušinio trynį su alyvuogių aliejumi ir patepkite kiekvieną kvadratėlį.

REKLAMA

Vieną dalį apibarstykite aguonomis, kitą – sezamo sėklomis ir pašaukite į įkaitintą orkaitę.

Kepkite 180°C temperatūroje apie 25 minutes.

REKLAMA

Viskas paruošta!

REKLAMA

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].