Sezoninis ridikėlių ir agurkų užkandis. Liksite neabejingi sodriam skoniui!

Greitai paruošiamas originalaus ir sodraus skonio sezoninis ridikėlių ir agurkų užkandis tikrai labai patiks daugeliui. Šį skanėstą galima laikyti šaldytuve iki 2 mėnesių, tačiau vargu ar tai pavyks, nes tikrai viską suvalgysite anksčiau.

REKLAMA

Ingredientai:

  • ridikėliai – 500 g;
  • agurkai – 300 g;
  • druska – 1 arbatinis šaukštelis;
  • cukrus – 1 valgomasis šaukštas;
  • garstyčių sėklos – 1 arbatinis šaukštelis;
  • malti juodieji pipirai – 1/2 arbatinio šaukštelio;
  • lauro lapas;
  • vyno actas (6%) – 1/2 puodelio;
  • vanduo – 1/2 puodelio.

Gaminimas:

Pirmiausia darykite marinatą. Druską ir cukrų suberkite į puodą, įpilkite vandens, acto, įdėkite lauro lapų, garstyčių sėklų, maltų pipirų. Kai mišinys užvirs, išjunkite ugnį.

REKLAMA

ridikėlių ir agurkų užkandis

Supjaustykite agurkus ir ridikėlius žiedais. Šiuo atveju ridikėlius rekomenduojama pjaustyti šiek tiek ploniau.

REKLAMA

Daržoves sudėkite į iš anksto paruoštus stiklainius sluoksniais. Užpilkite jas šiek tiek atvėsusiu marinatu, iš jo išėmę lauro lapus, ir sandariai uždarykite. Atvėsusį užkandį dėkite į šaldytuvą. Jei norite, skonio balansą galite pakoreguoti pagal save, sumažinant arba padidinant druskos, cukraus ir acto kiekį.

REKLAMA

ridikėlių ir agurkų užkandis

Vaizdo įrašas:

REKLAMA

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].