Jums reikės:

REKLAMA

Tešlai:

  • 280 g miltų
  • 120 ml kefyro
  • 120 g sviesto
  • 1 valg. š. cukraus
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
  • Žiupsnelio vanilino
  • 1 kiaušinio trynio

Įdarui:

REKLAMA
  • 30 g sviesto
  • 80 g cukraus
  • 80 g miltų
  • Žiupsnelio vanilino

Kaip gaminti?

Visi ingredientai turi būti kambario temperatūros.

REKLAMA

Sviestą sutrinkite su miltais, kepimo milteliais ir vanilinu.

Įpilkite kefyro ir įdėkite kiaušinio trynį. Išminkykite tešlą, suformuokite rutulį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir 10 minučių palaikykite šaldytuve.

REKLAMA

Sumaišykite įdarui skirtus ingredientus.

Plonai iškočiokite tešlą, sutepkite kiaušinio baltymais, užtepkite įdarą ir susukite į vyniotinį.

REKLAMA

Supjaustykite 2…3 cm ilgio gabalėliais.

REKLAMA

Išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

Kepkite 180⁰С temperatūroje 15-20 min. Skanaus!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].