Produktai, skirti paruošti salotas, yra įprasti, prieinami. Tik reikia šiek tiek pasistengti! Svečiai bus nustebinti jūsų meistriškumu ir talentu! 

REKLAMA

Stalo salotų karalius yra tikras kulinarijos meno kūrinys! Visi produktai yra puikiai dera, todėl salotos pasirodo stebuklingos: nuoširdžios, skanios, kvapios ir gražios.

REKLAMA

Jums reikės:

vištienos krūtinėlė virta – 200 gramų,

REKLAMA

sūris (kietas) – 100 gramų,

REKLAMA

bulvės (virtos) – 4 vienetai,

REKLAMA

morkos (virtos) – 4 vienetai,

REKLAMA

burokėliai (virti) – 2 vienetai (dideli),

REKLAMA

sviestas – 100 gramų,

REKLAMA

majonezas – 200 gramų,

REKLAMA

česnakai – 3 skiltelės,

REKLAMA

želatina – 9 gramai,

REKLAMA

šiek tiek druskos.

REKLAMA

Gaminimas:

Želatiną užpilkite šaltu vandeniu. Salotas sudarys dvi dalys. Vienas iš jų yra vidurys.

REKLAMA

Paruoškite vidurį. Labai smulkiai supjaustykite vištienos krūtinėlę ir sudėkite ją į dubenį.

REKLAMA

Sūrį sutarkuokite ant rupios tarkos ir sudėkite į mėsą, sudėkite ten susmulkintą česnaką, sviestą ir majonezą.

REKLAMA

Patarimas. Naudokite tirštą naminį majonezą, kurį galima pagaminti per 30 sekundžių. Viską gerai išmaišykite iki vientisos tešlos konsistencijos.

REKLAMA

Paskleiskite mišinį ant plėvelės 7 centimetrų juostele, apvyniokite ją, susukite galus. Gausite tokį batonėlį ar dešrą. Įdėkite į šaldytuvą 30 minučių.

REKLAMA

Antros dalies ruošimas. Rupia tarka sutarkuokite tris morkas, bulves, burokėlius. Želatina per tą laiką gerai ištirpo: šiek tiek pašildykite ir įpilkite majonezo, išmaišykite.

REKLAMA

Ant plėvelės paskleiskite burokėlius. Tuomet padenkite majonezu su želatina, dėkite morkų sluoksnį, vėl majonezą su želatina, sluoksnį bulvių ir vėl majonezą.

REKLAMA

Mėsos dešrą įdėkite į paruoštų daržovių vidurį Naudodami plėvelę, pirmiausia iškeliame vieną daržovių sluoksnio kraštą, o paskui kitą. Jie, kaip sparnai, uždaro vidurį.

REKLAMA

Suformuokite ritinį, susukite kraštais. Salotos paruoštos! Įdėkite į šaldytuvą 7 valandoms. Ritinys bus paruoštas anksčiau, bet kuo daugiau jis gulės, tuo geriau jis atrodys perpjovus.

REKLAMA

Po 7 valandų išimkite jį iš šaldytuvo, nuimkite plėvelę ir dėkite ant lėkštės. Ant ritinėlio pabarstykite susmulkintus žalumynus.

REKLAMA

Šaltinis

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].