Moliūgų blynai.

REKLAMA

Ingredientai:

1 mažas moliūgas;

REKLAMA

2 kiaušiniai;

REKLAMA

saulėgrąžų aliejus kepimui;

REKLAMA

1 puodelio miltų;

REKLAMA

1 puodelio pieno;

REKLAMA

druskos ir pipirų pagal skonį.

REKLAMA

Gaminimas:

Moliūgą nulupkite, supjaustykite skiltelėmis ir susmulkinkite trintuve.

REKLAMA

Gautą „košę“ sumaišykite su miltais, kiaušiniais ir pienu, įberkite druskos ir pipirų.

REKLAMA

Maišykite tešlą iki vientisos masės. Įkaitinkite keptuvę ir apkepkite blynus iš abiejų pusių.

REKLAMA

Patiekite su grietine ar sviestu.

REKLAMA

Koldūnai su moliūgų įdaru.

Jums reikės:

1 puodelio miltų;

REKLAMA

50 g grietinės;

REKLAMA

200 g moliūgo minkštimo;

REKLAMA

saulėgrąžų aliejus;

REKLAMA

100 ml vandens;

REKLAMA

druska pagal skonį.

REKLAMA

Gaminimas:

Moliūgą nulupkite, pašalinkite sėklas, suvyniokite į foliją ir pašaukite į orkaitę 10-15 minučių.

REKLAMA

Tešlą minkykite dubenyje: sumaišykite miltus su vandeniu, įpilkite šaukštelį saulėgrąžų aliejaus ir druskos.

REKLAMA

Viską išmaišykite ir palaikykite porą valandų šaldytuve.

REKLAMA

Iškeptą moliūgą sutrinkite, pagal skonį pagardinkite druska ir prieskoniais.

REKLAMA

Iš tešlos formuokite mažus rutuliukus, kiekvieną iš jų iškočiokite ir užpildykite moliūgo įdaru. Suformuokite koldūnus.

REKLAMA

Jei nesiruošiate jų virti iš karto, koldūnus galite laikyti šaldiklyje. Virkite juos maždaug 3 minutes. Galite įpilti šiek tiek aliejaus, kad jie nesuliptų kartu.

REKLAMA

Patiekite su sūriu ar norimu padažu.

REKLAMA

Šaltinis

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].